Annonsørinnhold

Energieffektivitet og innovasjon i Holmestrand

Bulk Industrial Real Estate er utvikler av industri- og næringseiendom, med standardiserte og kostnadseffektive moduldesign. Deres nyeste industribygg i Holmestrand vil bli et av de mest energieffektive industribyggene i Norge.

Et energisystem utenom det vanlige

Til bygget i Holmestrand, som er på ca 14.000 kvm, er det etablert 23 energibrønner på 300 meters boringsdybde. Den termiske energien som hentes fra brønnene og via de tilhørende varmepumpene, vil bidra til byggets behov for oppvarming, kjøling, tappevann, og utvendig gatevarme. I tillegg til bergvarmeanlegget, er det etablert en solpark på taket med årlig estimert produksjon på over 1 mill. kWh. Kombinasjonen av bergvarme og solenergi vil gi bygget en egenprodusert energiforsyning, og gjøre det til et av de mest energieffektive industribyggene i Norge.

Rune Bang, Vice President Projects i Bulk

– Dette bygget vil få energimerking A og oppfylle EU taksonomiens energikrav, noe vi er svært stolte av. Bruken av bergvarme og solenergi er viktige elementer for å redusere klimafotavtrykket i våre prosjekter, forklarer Rune Bang, Vice President Projects i Bulk.

Miljøsertifisering og valg av varige løsninger

Bygget vil bli miljøsertifisert med karakter Very Good iht BREEAM-NOR manual versjon 6.0 fra 2022. En slik miljøsertifisering setter strenge krav til dokumentasjon på valg av varige miljømessige løsninger.

– Vi gjennomfører miljøsertifisering av alle våre større nybygg. Dette sikrer helhetlig fokus i våre prosjekter over hele byggets levetid. Viktigheten av å velge gode miljømessige energiløsninger ved prosjektering og bygging kommer tydelig frem i livssyklusanalyser, sier Bang.

Samarbeid med CTS Nordics

CTS Nordics, en ledende aktør innen utvikling av bærekraftige datasentre, er leietaker i bygget. Deres datterselskap, NordicEPOD, produserer containerbaserte installasjoner for strømforsyning til samfunnskritiske bygg, inkludert transformatorer og UPS.

– Vi har en fabrikk i Sande, men hadde behov for samlokalisering av våre virksomheter med mer plass. Gjennom godt samarbeid har vi designet og tilpasset bygget sammen med Bulk. Vi er stolte av å være del av dette innovative prosjektet, sier Rolf Storøy, Chief Business Development Manager i CTS Nordics.

Fremtiden for industribygg

Prosjektet i Holmestrand er et godt eksempel på hvordan innovative løsninger kan kombineres for å skape fremtidens industribygg. 

Bulk ønsker å vise hvordan samarbeid kan føre til utvikling av bygg som er både effektive og bærekraftige.

Orhusveien 77.

· All primæroppvarming av bygg, tappevann, snøsmelteanlegg, samt kjøling via bergvarme. Installert effekt på 432 kW fordelt på 5  stk. varmepumper. Elektrokjel som spisslast. 23 bergbrønner med total lengde på 6.900 meter. Utføres, eies og driftes av Svalun.

· Solcelleanlegg på tak. Installert kapasitet ca. 1.300 kWp og årlig estimert produksjon 1.100.000 kWh. Eies og driftes av Sunday Power.

· BREEAM-NOR miljøsertifisering Very Good iht manual 6.0 fra 2022, med bl.a. energikarakter lys grønn A og fossilfri byggeplass.

Powered by Labrador CMS