FORNØYD: Petter Stordalen og Christian Ringnes kan glede seg over tre rekordmåneder etter oppussingen av Hotel Christiania Teater.

Ringnes og Stordalen feiret  oppussingen av Christiania Teater

Etter å ha lagt mye mer penger i oppussingen enn planlagt, jubler hotellpartnerne for resultatene til hotellet i Stortingsgata.

Publisert Sist oppdatert

Det var skyhøy stemning da Petter Stordalen, Christian Ringnes og hotelldirektør Hero Azeez inviterte til reåpningsfest for Hotel CHristiania Teater mandag kveld. Ringnes-kontrollerte Eiendomsspar kjøpte eiendommen med adresse Stortingsgata 16 i 2022 fra Petter Stordalens Strawberry. Med løfter om at Ringnes skulle bruke 30 millioner kroner på å pusse opp lokalene, forpliktet Stordalen seg samtidig til å signere en lang leieavtale for Strawberry-selskapet Nordic Hotels & Resorts.

– Det er utrolig gøy med hotell, sa Ringnes og lettet på sløret om forhandlingene med Stordalen.

– Han sa du må komme med et forslag til en pris som jeg aldri har hørt maken til, og jeg kom med et forslag til en pris han aldri hadde hørt maken til. Og så sa han «jeg har ikke lyst til å selge dette hotellet i det hele tatt, men jeg vet at du kommer til å investere mer enn meg», sa Ringnes.

Stordalen mente at Ringnes måtte investere 30 millioner kroner, men det ble langt dyrere.

 I den seneste utgaven av Estate Magasin, som kommer ut i løpet av neste uke, omtales oppgraderingen av hotellet. Da slo Ringnes fast at det ble en del dyrere enn opprinnelig tenkt.

– Man jo tro at jeg ville sitte her litt betuttet, men tvert imot så synes jeg jo at dette er blitt helt fantastisk. Det har vært et veldig morsomt prosjekt å gjennomføre og støtten fra Strawberry har vært fantastisk, sa Ringnes til Estate Magasin.

Hør Ringnes fortelle om forhandlingene her:

Blir revet med

Etter at Ringnes hadde vært på teaterscenen, inntok Petter Stordalen scenen. Han slo fast at både han og Ringnes kan bli litt revet med når det gjelder sånne hotellprosjekter. Stordalen har sprengt budsjetter tidligere med hotellsuksesser som Sommerro og Amerikalinjen.

– Vi lider av en diagnose som heter prosjektovertenning. Det betyr at når man forlater kalkulatoren og hjertet styrer mer enn hjernen, så går det noen ganger over styr, sa Stordalen.

Han fortalte også om forhandlingene:

– Jeg sa nei, nei nei, og så plutselig hørte jeg meg selv si ja, ja, ja.

Hør Stordalen her:

Pangstart

Det nyoppussede hotellet har allerede fått en pangstart. Høsten 2023 ble det kjent at den verdenskjente restaurantguiden Michelin nå utvider konseptet til også å vurdere hoteller. Mens de beste restaurantene i verden kan smykke seg med stjerner, får de beste hotellene Michelin-nøkler. Det nyrenoverte hotellet er allerede trukket frem i Michelinguiden.

Oppgraderingen har løftet romprisene kraftig, og de tre første månedene etter at renoveringen var ferdig har vært de tre beste månedene i hotellets historie.

Reåpningsfesten hadde også førpremiere på ABBA-showet Waterloo. Det legges opp til mye liv på scenen denne høsten. I tilllegg til Waterloo, blir showene Et glass til, Jul i Blåfjell og Dancing Stars satt opp på Christiania Teater.

Waterloo.
Powered by Labrador CMS