SKAL RIVES: Den eksisterende bebyggelsen skal rives for å gjøre plass til nybygget.

Her kommer Stavangers neste høyhus

Politikerne sa ja til Camar og K2 Stavangers planer i St. Svithuns gate 5.

Dermed vil det bli et nytt høyhus i nærheten av Base Propertys 16 etasjer høye K8-bygg i Knud Holms gate 8.

Camar og K2 Stavanger hadde oppstartsmøte for sitt prosjekt i St. Svithuns gate 5 allerede i 2020 og har jobbet videre med prosjektet gjennom pandemien og frem til det ble godkjent av politikerne mandag denne uken. Utbyggerne vil rive gamle St. Franciskus Hospital i St. Svithuns gate 5, og sette opp kontorer og næringsarealer i 13 etasjer mot Løkkeveien og 8 etasjer mot St. Olavs gate.

Camar og K2 ser for seg at det kan bli 340 ansatte i nybygget på 7.500 kvadratmeter, som gir en utnyttelse på 833 prosent.

Slik blir nybygget i St. Svithuns gate 5.

I sin vurdering av planforslaget, kommer kommunen frem til at Riving av eksisterende bygg og oppføring av et høyhus er i tråd med føringer gitt i Sentrumsplanen. «Nybygget innebærer samtidig ulemper for nærliggende boliger og utearealer som mindre sol og utsikt og økt vind. Dette er imidlertid kjente problemstillinger ved oppføring av høyhus, og bystyret var klar over dette når Sentrumsplanen ble vedtatt, selv om de konkrete ulempene og deres omfang blir klart først når det nå foreligger et konkret prosjekt», står det i saksfremlegget til prosjektet.

Powered by Labrador CMS