60 NYE BOLIGER: Ørnafjellet i Bergensregionen, der JM byggestartet 60 boliger i tredje kvartal.

JM med 187 byggestarter i Q3

Boligbyggeren posisjonerer seg for en forventet økende etterspørsel etter nye boliger.

Publisert

– Vi er svært fornøyde med å ha byggestartet 187 boliger i tredje kvartal, hvorav 127 i Region Oslo og 60 i Bergen – i prosjektet Ørnafjellet. Denne fremgangen, fortrinnsvis i Oslo, har i stor grad vært mulig takket være forhåndssalg til profesjonelle investorer, som investerer i boliger for utleie, sier JM Norges adm. direktør Hilde Vatne.

Boligutvikleren opplever fortsatt forsiktige nyboligkjøpere, og Vatne understreker viktigheten av gunstigere økonomiske vilkår som rentekutt for å få markedet i balanse.

– Det er fortsatt tregt salg til sluttbrukere, og vi ser ikke at markedet vil komme i likevekt før renten begynner å falle. Vi følger utviklingen nøye og er forberedt på å tilpasse oss endringene i markedet, sier Vatne.

JM forventer en gradvis økende etterspørsel i boligmarkedet og prioriterer prosjekter som er klare for byggestart. I årets første ni måneder falt inntektene til JM fra 1.838 millioner kroner i fjor til 1.514 millioner i år. Driftsresultatet økte fra 115 millioner til 121 millioner kroner, og antall solgte boliger økte fra 292 til 370.

Powered by Labrador CMS