OFFISIELL ÅPNING: K8 i STavanger hadde offisiell åpning i går.

Ydstebø om nybygget K8: Brukte 40-50 mill. før de visste om de fikk bygge

Torsdag kveld hadde Base Property den offisielle åpningen av sitt nye høyhus i Stavanger sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært mye debatt i avisspaltene i Stavanger i forkant av Base Propertys nye 16 etasjers kontorbygg K8 i Knud Holms gate 8. Men eier Alfred Ydstebø er ikke med på at det har vært så mye negativitet. Han omtaler debatten i stedet som mye engasjement.

– Når du har engasjement, så får du diskusjoner. Og når du får diskusjoner, så får du ofte et litt bedre produkt. Jeg vil si at engasjementet i Stavanger var veldig bra, det hjalp oss på veien. Men det var jo en usikkerhet der, sier Ydstebø.

Opprinnelig ønsket Base Property å sette opp et kontorbygg på 26 etasjer, men etter å ha møtt motstand ble planene justert ned til 16 etasjer. I tillegg er det fire underetasjer.

Alfred Ydstebø forteller at når man planlegger et såpass stort bygg, så brukes det mye penger i forkant.

– Vi brukte 40-50 millioner kroner før vi visste om vi fikk lov til å sette opp bygget, så vi tar en risiko med det vi holder på med, sier Ydstebø.

Han er samtidig fornøyd med samarbeidet med kommunen og politikerne.

– Vi hadde god backing fra ledelsen i kommunen og administrasjonen og god backing fra de store partiene hele veien. Så da prosjektet ble vedtatt for fire år siden, så var det et stort flertall i bystyret, sier Ydstebø.

Daglig leder Andreas Poulsson i Base Property forteller om en lang reise, helt siden planene ble presentert i 2016.

– Vi hadde stor tro på at det var behov for urbane arbeidsplasser i Stavanger sentrum helt tilbake til 2016. Den troen har vi stått ved og den trenden har økt de kommende årene og det er fortsatt behov for store kontorbygg i Stavanger sentrum. Vi kunne faktisk leid ut et tilsvarende bygg, sier Poulsson om nybygget som huser 600 arbeidsplasser.

Bygget får sertifiseringen BREEAM NOR Excellent.

– Og så strekker vi oss etter en miljøsertifisering som heter Well Platinum, som er den høyeste sertifiseringen for helsefremmende bygg, sier Poulsson.

Det er Skanska som har vært entreprenør for det nye bygget, og blant leietakerne er Deloitte, Schlumberger og DNB.

Powered by Labrador CMS