Utleiesuksess for Vital

Det Vital-deleide kjøpesenteret Kista Galleria får større leieinntekter enn ventet etter utvidelsen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

25. november innvies tilbygget på 12 000 kvadratmeter butikkflate på det store kjøpesenteret, som heretter vil få en enda sterkere profil rundt mote og design.

Kista Galleria skriver i en pressemelding at de 12 000 nye kvadratmeterne er fullt utleid, og de totale leieinntektene er høyere enn anslaget som ble lagt til grunn i investeringskalkylen fra 2007.

– Det er svært gledelig at vi har lykkes med vårt utleiearbeid, med tanke på hvordan konjunkturene har utviklet seg siden investeringsbeslutningen ble tatt høsten 2007. Det viser tydelig hvor sterkt detaljhandelen vurderer Kista Galleria som markedsplass, uttaler senterdirektør Gunnar Mässing i Kista Galleria i pressemeldingen.

Antallet butikker og restauranter på senteret øker fra 155 til 180 etter utvidelsen. Til sammenlikning er det ca 190 butikker på Sandvika Storsenter. Den totale handleflaten på Kista blir nå 62 000 kvadratmeter, mot 60 000 kvadratmeter i Sandvika. Strømmen Storsenter vil etter utvidelsen fra 2012 tilby 55 000-57 000 kvadratmeter salgsflate.  

Kista Galleria opplyser at de i budsjettet hadde kalkulert med en gjennomsnittsleie på 6000 svenske kroner per kvadratmeteren for butikkene i inngangsetasjen og 2500 kroner kvadratmeteren for butikker på øvre plan. De samlede leieinntektene blir 2 prosent høyere enn budsjettert.

Vital og Länsförsäkringar (50/50-eierskap) la våren 2008 Kista Galleria ut for salg, men i august i fjor ble det klart at salget av kjøpesenteret nord for Stockholm hadde gått i vasken.

Det skyldtes at kjøperne ikke hadde klart å få finansieringen i stand som følge av den globale uroen i finansmarkedene. Vital og Länsförsäkringar besluttet derfor å avbryte salgsprosessen,.

– Det avgjørende for fremgangen er at Kista Galleria har profesjonelle eiere som gir ledelsen den nødvendige selvstendigheten og mandatet til å arbeide nær leietakerne i  både etablerings- og driftsspørsmål. Det skaper trygghet, tillit og investeringsvilje hos leietakerne, kommenterer Gunnar Mässing eiersituasjonen.

Kista Galleria tilbyr for øvrig de besøkende 2100 innendørs parkeringsplasser, det samme antallet parkeringsplasser som Strømmen Storsenter totalt har i dag. Det svenske storsenteret har imidlertid over 1 million besøkende per måned, mens antall besøkende på Strømmen Storsenter i hele 2008 var om lag 4,5 millioner mennesker.

Powered by Labrador CMS