Utleiernes triumfferd

Leieprisen på prestisjelokaler i Oslo har steget med 81 prosent det siste året og det ryktes om ny leierekord på 5.300 kroner kvadratmeteren. - Utleiernes triumfferd vil fortsette i 2008, slår Glitnir fast.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det blir stadig dyrere å leie kontorarealer i Oslo. Tidligere ble det satt ny husleierekord da det nye meglerhuset Arctic Securities bladde opp 4.850 kroner kvadratmeteren for en ekstra etasje i Haakon VIIs gate 6.Les mer her.

Nå skal det være satt en ny leierekord på Aker Brygge på 5.300 kroner pr. kvadratmeter. Ifølge Glitnir Property Groups siste kvartalsrapport er det inngått en leieavtale i såkalte prestisjelokaler i Oslo på 5.300 kroner pr. kvadratmeter. Men ifølge megler Solveig Lund i Glitnir Norsk Næringsmegling er ikke den nye leierekorden bekreftet. Snittnivået på de siste leiekontraktene i prestisjesegmentet på Aker Brygge og i Vika ligger ifølge Glitnir på rundt 4.700 kroner pr. kvadratmeter.

Dermed kommer leieprisene stadig nærmere de 6.000 kronene pr kvadratmeter som First Securities-strateg Peter Hermanrud spådde tidligere i høst. Les mer her.

Det har vært lukrativt å sitte på næringseiendom i 2007. Leieprisoppgangen i prestisjelokalene har vært på utrolige 81 prosent de siste 12 månedene. Oppgangen i segmentene ”Høy standard, mest attraktiv beliggenhet” og ”Høy standard, for øvrig” har vært henholdsvis 59 og 56 prosent.

”Eiendomsåret 2007 har vært en triumfferd for utleiere av næringseiendom. Når vi nå gjør opp status før årsskiftet, er det lite som tyder på at markedet er i ferd med å redusere verken trykk eller temperatur”, skriver Glitnir Property Group i sin markedsrapport for fjerde kvartal.

Den voldsomme prisoppgangen har spredd seg til andre områder i Oslo, og ved Oslo City er det inngått en leiekontrakt på rundt 3.400 kroner pr. kvadratmeter. I Kvadraturen er det ifølge Glitnir Property Group inngått kontrakter på opp mot 3.000 kroner kvadratmeteren.

Powered by Labrador CMS