Superyield på Gardermoen

Salget av Radisson Blu Airport Hotel på Gardermoen skjedde til en yield helt i toppklassen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Torsdag kom meldingen om at Avinor hadde solgt hotellet på Gardermoen (bildet) til O.G. Ottersland AS for 1580 millioner kroner i brutto eiendomsverdi. O. G. Ottersland AS betaler over 3,1 millioner kroner per rom for hotellet og over 56 000 kroner kvadratmeteren, med andre ord en svært skarp prising. Men så er det da også ett av Norges mest attraktive hoteller som er kjøpt.

– Vi har kjøpt hotellet for et langsiktig eierskap og det vi mener er en fornuftig investering for oss. Hotellet har en solid leietaker som tjener godt med penger, og slike eiendommer har en større verdi enn hoteller som ikke tjener penger, sier storaksjonær (33,3 prosent) og daglig leder Ole G. Ottersland til NE nyheter. Overtakelse av hotellet skjer 10. desember.

500 kandidaterIfølge Trond Sejersted Bødtker hos rådgiveren Heilo Eiendom ble hotellet markedsført svært bredt internasjonalt i samarbeid med Heilos partner Savills.– Vi snakker om kanskje 500 potensielle kandidater fra Taiwan til New York, og det var en god interesse, forteller Sejersted Bødtker.

Til slutt ble det altså «ukjente» O.G. Ottersland AS som endte opp som kjøperen, trolig til manges overraskelse, og de kom ikke en gang med det høyeste budet.

– Jeg sa til Trond i Heilo at «Dette hotellet skal vi ha», og det fikk vi. En annen aktør, som jeg tror var utenlandsk, la inn et høyere bud enn oss, men hadde tatt finansieringsforbehold og fikk ikke finansiering. Det var budfrist torsdag klokken 12.00, men vi kom litt i forkjøpet og signerte avtalen rett før det. Det var igjen tre stykker i siste runde, og vi er veldig godt fornøyd med å komme i mål, sier Ottersland.

Mye egenkapital– Hvordan skal kjøpet finansieres? – Vi har overskuddslikviditet og liten gjeld fra tidligere. Vi kan bruke mye egenkapital, og så blir det en del lånefinansiering, svarer Ottersland, som ikke vil ikke inn på den eksakte fordelingen mellom gjeld og egenkapital.

– Men vi har brukt vår hovedbankforbindelse Sparebanken Sør og er veldig stolte over at banken klarte å løfte dette. Lånefinansieringen er en kombinasjon av fast og flytende rente. Det er for tiden urimelige lave renter og et stort gap mellom lånekostnadene og yielden, konstaterer han.

Og yielden, direkteavkastningen, er lav. Ottersland forteller at årlige leieinntekter i prospektet var oppgitt til bortimot 76 millioner kroner. Han anslår eierkostnadene til bare rundt 3 prosent, det er en «hard leieavtale». Gitt disse tallene, snakker vi om en nettoyield i underkant av 4,7 prosent.

Økt konferansekapasitet– Er det noe håp om å øke inntektene fra hotellet?– Ja, det er muligheter, ledelsen ved hotellet har signalisert et behov for å øke konferansekapasiteten. Vi har sagt til dem at vi er villige til å se på dette, men kanskje ikke i år, svarer Ottersland.

O.G. Ottersland har hovedkontor i Arendal. Selskapets andel i deleide og heleide eiendommer før kjøpet er på drøye 100 000 kvadratmeter, slik at eiendomsmassen økes med rundt 25 prosent. Konsernet hadde i 2014 totale inntekter på 157,2 millioner kroner, oppnådde et resultat før skatt på 68,5 millioner kroner og hadde en totalbalanse ved utgangen av fjoråret på 1093 millioner kroner.

Per 31. desember 2014 er den bokførte egenkapitalen oppført med 798 millioner kroner, mens kortsiktig og langsiktig gjeld til kredittinstitusjoner til sammen utgjorde 170 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS