Stenger fondene for Ola og Kari

Aberdeen Property Investors har stengt Eiendomsfond II Norge ASA for privatpersoner. – Markedet er mettet, sier Espen Klevmark.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Espen Klevmark i Aberdeen Property Investors sier de tidligere har lukket Aberdeen Eiendomsfond Norge I for nytegning. Nå er eiendomsfondet Norge 2 stengt for ordinære emisjoner mot privatmarkedet.

− Vi har hatt fondet som et tilbud til privatpersoner i to år, og vi føler nå at dette markedet er mettet. Men vi holder muligheten åpen for institusjonelle investorer, sier Klevmark til neNyheter.

Espen Klevmark sier at Aberdeen planlegger å starte et Norge III-fond. Fondet får en litt annen profil enn de to andre norgesfondene, men han vil ikke røpe detaljer.

− Vi vil komme tilbake med dette etter hvert, sier Aberdeen-sjefen

Aberdeen har også stengt Norden/Baltikum-fondet, som er en del av Aberdeen Pan-Nordic. Fondet har ikke vært noen suksess i startfasen.

− Avkastningen i Norden/Baltikum har vært dårlig i etableringsfasen. Det er ikke meningsfylt å markedsføre dette fondet nå, men vi vil komme tilbake senere. Pan-Nordic er fortsatt åpent for institusjonelle investorer, sier Espen Klevmark.

− Hva vil Aberdeen at nordmenn skal satse på fremover?

− Vi ønsker økt fokus mot vårt asiatiske fond. Fondet er lite likvid, men passer for investorer med en investeringshorisont på åtte til ti år. Asia har en interessant langsiktig vekst, og det er ikke avgjørende om det svinger fra år til annet. Det er liten risiko for at det ikke skal bli en langsiktig sterk vekst, hevder Espen Klevmark.

Les også: Stor interesse for Sveits-fond.

Powered by Labrador CMS