Spår Thon i 200
Aksjekursen i Olav Thon Eiendomsselskap kan stige til 200 kroner.
Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.
Det børsnoterte Thon-selskapet (OLT) la onsdag frem halvårstallene, som viser en skikkelig resultatsmell. Det skyldes bokføringsmessige forhold for verdiendringer og rentesikringer.
DNB-analytiker Simen Mortensen (bildet), av mange regnet som landets beste eiendomsanalytiker, er ute med en oppdatering i etterkant av tallene. Her skriver han blant annet at netto leieinntekter til OLT i andre kvartal på 206 millioner kroner var svakt under estimatet på 208 millioner.
Høy kapasitetMer viktig er det at Mortensen peker på at selskapet fremdeles har en høy investeringskapasitet. Selv med en prosjektportefølje på 155 900 kvadratmeter, inklusive utvidelsen av Lagunen utenfor Bergen og Amfi Moa utenfor Ålesund, er belåningsgraden – LTV – i OLT på sunne nivåer.
Selskapet kan låne og investere mer, og Mortensen spår at LTV neste år faller fra 44,6 til 43,9. Ved utgangen av andre kvartal har OLT 4,9 milliarder kroner i utrukne kredittfasiliteter. DNB-analytikeren tror derfor at selskapet følger den 35-årige trenden med en kontinuerlige utvidelse av kjøpesentrene, en utvikling som gir en økning i verdijustert egenkapital, NAV.
Blant annet venter OLT på en godkjenning av myndighetene for å utvide Gunerius-kvartalet i Oslo sentrum til drøyt 100 000 kvadratmeter. Mortensen mener selskapet er underinvestert og venter derfor mer utvikling og oppkjøp.
God kvalitetHan omtaler OLT som et selskap med god kvalitet og lav verdsettelse. Et styrketegn ved selskapet er den lave porteføljeledigheten på 3,1 prosent. Til tross for denne «ekstreme kvaliteten», forblir OLT ett av de mest attraktive selskapene i sin sektor.
Analytikeren tror OLT i 2016 vil oppnå totale inntekter på 3535 millioner kroner, et resultat før skatt på 2143 millioner og tjene 15,06 kroner per aksje. Utbyttet spås å bli på 2 kroner, i så fall en direkteavkastning på lave 1,2 prosent.
For 2017 er estimatet totale inntekter på 3652 millioner kroner, et resultat før skatt på 1756 millioner kroner og en rapportert fortjeneste per aksje på 2,83 kroner. Med Mortensens estimater handles OLT-aksjen på dagens kursnivåer til 10,8 ganger forventet 2016-inntjening og 12,7 gangeren (P/E) ut fra forventet inntjening i 2017.
Løp og kjøpMortensen gjentar derfor sin kjøpsanbefaling og har et teoretisk kursmål på 200 kroner per aksje, som er opp fra 195 kroner. OLT sluttet onsdag på 166,50 kroner, en oppgang gjennom dagen på 2,15 prosent. Markedsverdien av selskapet onsdag ettermiddag var på 17 706 millioner kroner, og det er den høyeste noteringen hittil i år, men ikke «all time high».
En børskurs på 200 kroner, som er 20 prosent opp fra dagens kursnivåer, priser OLT til snaue 21,3 milliarder. Bokført egenkapital per aksje ved utgangen av første halvår var for øvrig 173 kroner, så aksjen prises for tiden «under bok».