Satser på Sveits-fond

Castelar Corporate Finance klarer fortsatt å få investorer til det sveitsiske eiendomsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Castelar tilbyr eiendomsinvesteringer i Sveits gjennom storfondet Swiss Real Estate AS, som storkundene går direkte i, og i to såkalte feeder-fond, som investerer i storfondet. Disse fondene er Swiss Property, som distribueres gjennom SR-Banks nettverk, og Swiss Eiendom, som selges gjennom ulike distributører. Her er investeringen typisk 500.000 kroner. Før jul hadde fondene en ny emisjon.

− Bruttotegningen ble 220 millioner kroner i desember. Totalt har vi fått inn 630 millioner kroner til fondsstrukturen, sier Pål Brudvik i Castelar Corporate Finance til neNyheter.− For tiden investerer vi næring. Det er snakk om fire næringseiendommer i Zürich-regionen, men fondet har også mandat til å investere i boliger, fortsetter Brudvik.

Castelar Corporate Finance har som mål å gi investorene en avkastning fra 12 til 16 prosent før skatt. Den høye avkastningen skal sikres gjennom differansen mellom yielden på eiendommene (leieinntekter i forhold til kjøpesum) og de lange swaprentene (”byttelånsrenter” i det profesjonelle markedet).

– Leieprisene har vært relativt stabile i perioden, men rentene har gått litt ned igjen. I fondet er yieldgapet 2,5-3,2 prosent, sier Pål Brudvik.

I Genève er leien for kontorlokaler i snitt rundt 2.000 kroner pr. kvadratmeter i året, mens den er moderate 1.400 kroner meteren i Zürich. Brudvik kommenterer markedssituasjonen slik:

− Vi venter en positiv utvikling i leieprisene fremover. Det er vanskeligere å få høy belåning på næringseiendom nå, på grunn av subprime-krisen, men vi regner med at dette er et forbigående fenomen, sier han.

Foto:iStockphoto 

Powered by Labrador CMS