Rømmer fra eiendomsfond

Britiske småsparere rømmer fra eiendomsfond. I fjerde kvartal i fjor tok britene ut over 1,2 milliard pund (netto) fra eiendomsfondene.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Eiendomsfond har vært fantastiske investeringer de siste årene, men mot slutten av fjoråret var det slutt på moroa i Storbritannia. Da falt verdien på næringseiendommene, noe som sendte fondsverdiene nedover.

Fallet og usikkerheten i markedet bidro til at stadig flere investorer fikk kalde føtter. Ifølge Property Week viser tall fra Association of Real Estate Funds (AREF) at rekordhøye 1,65 milliarder pund ble tatt ut av åpne eiendomsfond i fjerde kvartal. Med en nytegning på bare 425 millioner pund hadde fondene dermed en netto utgang på 1,225 milliarder pund i kvartalet.

Les også: Lavere interesse for eiendomsfond

Fondsforvalteren Axa sendte nylig ut et brev til sine investorer om at de ikke kan løse inn eiendomsfondene de neste seks månedene. ”Som mange andre selskaper har Axa opplevd en betydelig økning i uttakene fra eiendomsfondene som investerer i næringseiendom og vi må nå selge eiendommer for å få inn kapital til å kunne dekke uttakene”, skriver Axa i en melding til investorene.

I Norge er flesteparten av de store eiendomsfondene organisert som aksjeselskaper. Det er dermed ikke mulig å innløse fondene, slik man kan innløse aksjefond. I stedet er småsparere som skal ut av norske eiendomsfond avhengige av at det skapes et annenhåndsmarked for aksjene.

Les også: Stenger fondene for Ola og Kari

Powered by Labrador CMS