Oslo-eiendommer for 8 mrd.

Christian Ringnes anslår verdien av sine Oslo-eiendommer til 8 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det fremkommer av et større intervju Aftenpostens aftenutgave har med Ringnes tirsdag. Christian Ringnes´ strategi er å kjøpe eiendommer som ligger maksimalt 200 meter fra Stortinget eller Slottet. Totalt eier selskapene Eiendomsspar og Victoria Eiendom rundt 100 bygårder, hoteller og andre hus i Oslo. I praksis har derfor oppkjøpsstrategien vært umulig å gjennomføre.

Men i Oslo sentrum eier Ringnes-selskapene blant annet Akersgata 20, Karl Johans gate 3 (Rica Oslo Hotel,) 4-6, 12 J, 16B, 21, og ikke minst Karl Johans gate 27-31, Ringnes-favoritten Grand Hotell.

– Når jeg går nedover Karl Johans gate og passerer den ene gården vi eier etter den andre og ser at de er litt penere enn andre, da lyser jeg opp. Den følelsen er helt fantastisk, sier Christian Ringnes til Aftenposten. Intervjuet er passende nok lagt til toppbaren på Grand Hotell.

Ringnes´ eiendomsinteresser i Oslo-regionen omfatter også prosjekter som Alnabru Næringspark, Holmenkollen restaurant, boligprosjektet Økern torgvei og kontorprosjekter i Hoffsveien på Skøyen.

Han anslår altså selv at den samlede verdien av bygningsmassen i Oslo er verdt 8 milliarder kroner. Med rundt 100 eiendommer, betyr det at gjennomsnittseiendommen er verdt om lag 80 millioner kroner.

I Eiendomsspars årsregnskap for 2009 er de totale varige driftsmidlene ført opp med beskjedne 4,42 milliarder kroner. Men selskapet fører ikke regnskapet etter IFRS-standarden, men til historiske anskaffelseskostnader, slik at de reelle verdiene er langt høyere.

Ringnes sier han ofte får forespørsler om å bidra til å gjenreise nedslitte praktbygg.

– Det kommer minst to til tre forespørsler hver måned, veldig ofte med urealistiske prisforventninger. Og jeg takker som regel nei. Jeg kjøper kun dem jeg tror det er mulig å tjene penger på, sier Oslos nest største eiendomskonge til Aftenposten.

Han mener selv at det er langt igjen til den ukronede kongen på toppen, Olav Thon. Ifølge Ringnes kontrollerer selskapene hans bare en tredjedel så mange eiendommer som det selskapene til Thon gjør. Christian Ringnes mener også forbildet Olav Thon er modigere.

– Thon er modigere i den forstand at han er mer villig til å ta konflikter med myndighetene. Og han har mange ganger vært forut for sin tid. Det var langt på vei Thon som oppdaget Karl Johan, hevder Ringnes.

Selv kunne Christian Ringnes tenke seg å kjøpe Slottet, som nok er urealistisk, men Hotel Continental har han også god lyst på.

Powered by Labrador CMS