Ny pengejakt for eiendomsfond

Aberdeen Property Investores skal hente inntil en halv milliard kroner til sitt Norge-fond.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Siden lanseringen høsten 2005 har Aberdeen Property Investors hentet inn til sammen 2,6 milliarder kroner i egenkapital fra over 5.200 investorer til fondet Aberdeen Eiendomsfond Norge II. Etter lånefinansiering har fondet plassert verdier for hele 7,3 milliarder kroner i norsk eiendom.

Nå skal Aberdeen Property Investors hente ytterligere kapital til sitt norske eiendomsfond. Sammen med Pareto Securities, Danske Markets, Orkla Finans, Fokus Bank og Terra Securities forsøker Aberdeen å hente inn en halv milliard i egenkapital til fondet. Emisjonen pågår til 15. november og det vil være den sjette gangen i 2007 at det hentes inn penger blant norske småsparere. Målet er å bygge opp en eiendomsportefølje med verdier på mellom 10 og 15 milliarder kroner, og det er meningen at de regelmessige emisjonene skal ta slutt i 2007.

Aberdeen Eiendomsfond Norge II oppnådde en avkastning på 26,4 prosent i fjor. I første halvår i år har oppgangen vært på 10,5 prosent.Se listen over de beste fondene i første halvår her.

Det langsiktige avkastningsmålet for eiendomsfondet er 12 prosent, men Aberdeen skriver i prospektet at basert på dagens prognoser bør man forvente en verdijustert egenkapitalavkastning på 12 til 18 prosent i året de neste årene.

Det jaktes svært mye kapital til de ulike eiendomsfondene for tiden. Storebrand skal hente inntil 612 millioner kroner til sitt norske eiendomsfond, samtidig som DnB NOR Markets i disse dager er i ferd med å stenge sin emisjon på inntil 1,22 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS