Lavere interesse for eiendomsfond

Union Eiendomskapital nådde ikke helt målet i emisjonen i Storebrand Eiendomsfond som ble avsluttet i desember.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Partner William Wittusen i Union Eiendomskapital sier til neNyheter at bruttotegningen ble snaut 130 millioner kroner, mens målsettingen var ”noe høyere”.Investorene var derimot svært representative sammenliknet med tidligere tegninger. Nærmere 75 prosent har tegnet seg for beløp mellom 50.000 og 500.000 kroner i fondet som har personmarkedet som hovedmålgruppe

− Medianen har ligget på 200.000 kroner siden oppstarten høsten 2005, og snittet har gått noe ned etter hvert, fordi det var en del store investorer i starten. I alt har 4.750 aksjonærer tegnet seg når vi tar med den seneste emisjonen, sier William Wittusen til neNyheter.

Interessen for eiendomsfond har falt noe den siste tiden, og Aberdeen Property Investors har nylig stengt flere av sine fond for den vanlige småsparer.

Wittusen sier Storebrand Eiendomsfond består av en bred og diversifisert portefølje, der Union Eiendomskapital har håndplukket 64 eiendommer over hele Norge og kjøpt enheter i alle segmenter.

− Vi mener porteføljen har et godt potensial for økte leieinntekter gjennom reforhandling og restrukturering, utvikling eller aktiv forvaltning. Det er en klar strategi om å oppnå restrukturering før avhending. Vi har vært veldig konkret på hvorfor vi har kjøpt alle eiendommene og brukt mye tid på mange individuelle kjøp, sier Wittusen.

Union er nå i gang med en ny emisjon i fondet. Emisjonen startet 15. januar og skal vare frem til 11. mars. Gjennomsnittsemisjonen siden oppstart har ligget på 230 millioner kroner i kvartalet. − Vi har mål om å nå det samme resultatet nå, og vi opplever fortsatt stor etterspørsel etter produktet, hevder William Wittusen.

Flere av finanshusene henter inn kapital til ulike eiendomsfond for tiden. Nå er Pareto Private Equity ute i markedet for å hente inn 200 millioner kroner til sitt eiendomsfond.

Storebrand Eiendomsfond har som mål å gi kundene en egenkapitalavkastning på 8-12 prosent etter skatt, inklusiv et utbytte på 5-7 prosent. Fondet utbetalte et utbytte på 8 prosent for 2006. Utbyttet for 2007 vil ifølge Wittusen trolig ligge i overkant av 5 prosent. Den samlede avkastningen for fondet siden starten er snaue 60 prosent, annualisert rundt 25 prosent.

Uoffisielle kvartalstall for fjerde kvartal viser at markedsverdien av porteføljen er om lag 7,7 milliarder kroner, årlige leieinntekter utgjør snaut 475 millioner. 61 eiendommer er kjøpt og overtatt, med en gjennomsnittlig løpetid på 7,3 år.

Powered by Labrador CMS