Jakter superpris på Aker Brygge

Det blir ledig 30.000 kvadratmeter kontorlokaler på Aker Brygge når Storebrand skal flytte. Arbeidet med å haie inn leietakere er allerede i gang.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Næringsmeglerne får mye å gjøre i tiden fremover etter hvert som store bedrifter flytter inn i nye lokaler. Nå forbereder Storebrand flytting fra Filipstad på Aker Brygge. Det vil frigjøre store kontorlokaler i ett av de mest prestisjetunge områdene i Oslo.– Det er besluttet at vi skal flytte fra Filipstad, sier adm. direktør Frode Åsenden i Storebrand Eiendomsforvaltning til NæringsEiendom.Han forteller at Storebrand i dag bruker rundt 30.000 kvadratmeter i det Storebrand-eide bygget på Aker Brygge. Selskapet får imidlertid behov for noe større arealer når det flytter.

Venter på 3.000Nå er Storebrand i gang med jakten på bedrifter som kan tenke seg å flytte til Aker Brygge.– Vi har begynt å lete etter nye leietakere, sier Åsenden.Han går etter store leietakere, men vil ikke si noe om hva slags priser man kan forvente.– Det burde være relativt bra priser, men det vil være veldig feil å gå ut med noe anslag nå, sier Storebrand-direktøren.I eiendomsmarkedet er aktørene spente på hvilken leie Storebrand klarer å få når bygget skal leies ut.– 3.000 kroner kvadratmeteren er antatt markedsleie i Vika- og Aker Brygge-området i dag. Det bør være muligheter for å oppnå det, eller kanskje til og med noe mer, sier megler Håkon Tanberg i Akershus Eiendom til NæringsEiendom.

Flytter til Røkke?I eiendomsmarkedet har aktørene spekulert i at Storebrand skal flytte inn i bygningen som Aker Kværner skal forlate på Lysaker. Det er Storebrand som eier både bygningen på Aker Brygge og Lysaker.– Lokalene på Lysaker er aktuelle for Storebrand, men det er foreløpig ikke tatt noen beslutning, sier Åsenden– Vet du når dere regner med å ha en beslutning klar?– Nei, dette er et spørsmål som avgjøres av konsernledelsen.

Powered by Labrador CMS