Jakter penger til tysk eiendom

Med løfter om en årlig avkastning på inntil 18 prosent skal IPI Broker hente 75 millioner kroner til tyske eiendomsinvesteringer.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er uro i det britiske eiendomsmarkedet for tiden, men det skremmer ikke IPI Broker fra å gå i gang med innhentingen av kapital til et nytt eiendomsfond. Finanshuset skal hente inntil 75 millioner kroner til selskapet Eiendomsinvestor Tyskland II KS. Selskapet skal investere i fondet Eiendomsfond Tyskland II AS, som etter flere emisjoner i 2008 og 2009 skal få en egenkapital på mellom 250 og 500 millioner kroner. Forretningsideen er å kjøpe boliger i Berlin og bygges opp en større eiendomsportefølje gjennom selektive kjøp av gode eiendommer.

IPI Broker kan lokke med høy forventet avkastning på investeringene. Den forventede egenkapitalavkastningen ligger på mellom 12 og 18 prosent i året de neste åtte til ti årene, og skal skje ved høyere leiepriser, lavere yieldkrav når eiendommene selges og lavere kostnader ved forvaltningen. Ifølge IPI Broker er boligmarkedet i Berlin svært underpriset. Leiegårder handles til priser på mellom 4.000 og 12.000 kroner pr. kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS