Jakter kjempelokaler

Fusjonspartnerne EDB Business Partner og ErgoGroup er på jakt etter kjempelokaler i Oslo-området.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det var i begynnelsen av juni det ble kjent at de to IT-kjempene ville slå seg sammen. Det nye selskapet vil få 10 000 ansatte og omsette årlig for 12,7 milliarder kroner. Til sammen har de to selskapene tilstedeværelse på mer enn hundre steder i Norden, hvorav mange lokasjoner i Norge. EDB samler for tiden virksomheten i Oslo nede på Skøyen.

Nå jakter den sammenslåtte giganten, med konstituert konsernsjef John-Arne Haugerud (bildet) i spissen, lokaler i Oslo-området på mellom 45 000 og 60 000 kvadratmeter, inklusive ekspansjon. Disse lokalene skal romme 3000-4000 arbeidsplasser, og ønsket ferdigstilling for det nye hovedkontoret til det fusjonerte selskapet er årsskiftet 2014/2015.

EDB velger imidlertid ikke å kommentere arealbehovet og flytteplanene nå.

– Vi er inne i en fusjonsprosess mellom EDB og ErgoGroup og midt i prosessen, der Konkurransetilsynet vurderer fusjonen. På denne bakgrunn ønsker vi ikke å si noe nå, uttaler prosjektleder Eldar Valde i ErgoGroup til NEnyheter.

Et arealbehov på 45 000-60 000 kvadratmeter er på størrelse med Aker Hus på Fornebu. De to partnerne vurderer flere muligheter, de ønsker informasjon om både eiendommer, utviklingsprosjekter og/eller tomter. Med andre ord kan det tolkes som de både er interessert i å leie, kjøpe eller sette opp et nybygg.

Men trenden de senere årene har gått i retning av at så store selskaper ikke eier egne bygg. Det binder kapital, og eiendomsbesittelse og eiendomsforvaltning defineres ikke som kjernevirksomhet. Å finne en tomt som kan romme et nybygg på opp mot 60 000 kvadratmeter er heller ikke lett.

I juni bekreftet EDB overfor NEnyheter at EDB Business Partner Norge – Bank & Finans – flytter ut av Gullhaug Torg 4A (Storebrand er eier) etter at leiekontraktene går ut ved årsskiftet.  I alt legger denne EDB-enheten beslag på rundt 17 000 kvadratmeter av det i alt 20 800 kvadratmeter store bygget, hvorav en del er fremleie.

ErgoGroup holder til i Nydalsveien 28 i et bygg på snaue 3600 kvadratmeter, som også eies av Storebrand. Totalt disponerer EDB om lag 40 000 kvadratmeter med arealer, inklusive data-arealer. NEnyheter spurte i juni EDB om det går mot en samlokalisering av virksomhetene som følge av sammenslåingen.

– Dette er spørsmål som det nye selskapet vil vurdere, og det er foreløpig ikke tatt stilling til disse tingene. På steder der begge selskaper er representert vil det være naturlig å se på muligheter for å samle ansatte lokaliseringsmessig dersom dette er hensiktsmessig, svarte informasjonssjef Torgeir Kristiansen i EDB for snaue to måneder siden.

Nå vet vi altså svaret, og det betyr en riktig godbit å kjempe om for enten utbyggere, eiendomsbesittere og/eller næringsmeglere.

Powered by Labrador CMS