Hentet 700 mill. til eiendomsfond

Teesland iOG har fått inn 700 millioner kroner i egenkapital til sitt nye nordiske eiendomsfond. Nå skal fondet handle eiendom for 2 milliarder.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I et stadig tyngre marked for innhenting av kapital til eiendomsinvesteringer, opplevde det britiske fondet Teesland iOG stor interesse for emisjonen i det nye nordiske eiendomsfondet Nordic Aktiv Fund 2. Planen var å hente inn 500 millioner kroner i egenkapital til fondet, men på grunn av stor interesse fikk Teesland iOG inn 700 millioner kroner.Les også: Jakter penger til tysk eiendom.

– Det er helt fantastisk at det var mulig å få til dette i den nåværende situasjonen. Pengene sitter så avgjort ikke løst på investorene i øyeblikket. Det er et klapp på skulderen til oss og det er et klapp på skulderen til det nordiske eiendomsmarkedet som nå er det mest attraktive i Europa, sier adm. direktør Michael Bruhn i Teesland iOG.

Med belåning vil fondet kunne investere 2 milliarder kroner i nordisk eiendom. Fondet skal ha to emisjoner til i løpet av det neste halvåret, slik at det kommer opp i en total kapital med lånefinansiering på 6,6 milliarder kroner. I Norge skal det handles eiendommer for inntil 1,3 milliarder kroner.

Teesland iOG arbeider nå med å få på plass en norsk organisasjon.

Powered by Labrador CMS