Håper på ny Vika-rekord

Vinmonopolet rømmer fra skyhøye leiepriser i Vika. Dermed får Pecunia tre ledige etasjer som kan leies ut til rekordpris.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det knallsterke leiemarkedet for kontorer i Vika gjør at Vinmonopolet nå rømmer til Entra Eiendoms lokaler i Akersgata. Det statlige monopolet hadde sitt hovedkontor i Dronning Mauds gate 1-3 i Vika og betalte en husleie på rundt 2.000 kroner pr. kvadratmeter. Men det var ikke aktuelt å bli i lokalene når en reforhandling av leieavtalen vil mer enn doble leiekostnadene.

Nå jakter gårdeier Pecunia Eiendomsselskap nye leietakere og ny leieprisrekord. Ifølge Finansavisen kan leien passere 4.500 kroner kvadratmeteren.– Det er interessenter der ute, men det er for tidlig å si noe om hva slags leiepriser vi lander på. Når det er sagt, så ser vi jo hva andre oppnår uten å pusse opp en meter. Vi skal totalrehabilitere alt, og mener jo selv at dette vil bli noe av det beste man kan få, sier Petter Neslein i Pecunia til Finansavisen.Han sier til avisen at man skal i alle fall ikke få noe lavere enn det som er oppnådd i området tidligere.

Den siste rekorden sto Norwegian Property for på Aker Brygge. Selskapet reforhandlet leieavtalen med en av leietakerne til en pris på 4.300 kroner meteren, en økning fra den gamle leien på 3.000 kroner. Samtidig slipper Norwegian Property å bruke en krone på oppussing av lokalene.

Pecunia sitter med flere attraktive eiendommer i Oslo Sentrum. I tillegg til Dronning Mauds gate 1-3 har selskapet Wilhelmsen-bygget og Haakon VIIs gate 5. Pecunia-sjefen uttalte at det nesten var gratis penger i eiendom etter at selskapet tjente 125 millioner kroner i fjor.

 

Powered by Labrador CMS