Fortsatt til salgs

Det svenske kjøpesenteret Kista Galleria er fortsatt til salgs, til tross for sterke rykter om det motsatte.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Vital Forsikring, med eiendomssjef Truls Tollefsen i spissen (bildet) eier halvparten av det store kjøpesenteret, som ligger nord for Stockholm på vei mot Arlanda. I januar i år ble det kjent at kjøpesenteret var til salgs, fordi senteret var blitt for stort for den andre eieren, Länsförsäkringar. Det var meningen at et salg skulle skje i løpet av første halvår.

Men ingenting har skjedd, som det heller ikke gjorde med Steen & Strøm i lang tid, og ryktene i markedet begynte å gå om at salget går i vasken. Etter det Fastighetsvärlden erfarer, var bare ett bud kommet inn i løpet av første halvår, men den potensielle kjøperen skal ha hoppet av på et sent tidspunkt.

Humlegården Fastigheter, som har ansvaret for å finne selgere, avfeier at salgsprosessen har stoppet helt opp.

– Vi lyktes ikke i løpet av det første halvåret. Nå håper vi å sluttføre salget i løpet av tredje kvartal, sier adm. direktør Per-Arne Rudbert i Humlegården til Fastighetsvärlden.

Rudbert vil ikke kommentere eventuelle prisnivåer for budene eller det faktum at det planlegges andre større kjøpesenterprosjekter i Stockholms-regionen, som kan påvirke prosessen.

Fastighetsvärlden skriver at det også har vært rykter i markedet om at salget av Kista Galleria skulle deles i to, i en handelsdel samt en kontor- og boligdel. Det avkrefter Rudbert, kjøpesenteret selges under ett.

I vår ble det meldt om 50-tall mulige interessenter fra Norden og langt utenfor Nordens grenser til Kista, og det var snakk om den største enkelttransaksjonen innenfor eiendom i Sverige. Med de prisnivåene som ble antydet, kunne Vitals andel bli rundt 3 milliarder svenske kroner.

Les mer om interessen her.

Kista Galleria stammer så langt tilbake som fra 1977 og gjennomgikk i 2001-2002 en større ombygging. Totalt utleibart areal i dag er 76 000 kvadratmeter, og senteret inneholder blant annet 125 forretninger og 32 restauranter.

 

Powered by Labrador CMS