Fikk gjennomslag

Byrådet har godkjent planene for nye Hotel Royal Christiania.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Hotellet (bildet) skiftet eier før jul, da Petter A. Stordalen og Varner-gutta bladde opp over 1,8 milliarder kroner for å ta over hotellet fra DNB Næringseiendom (DNB Livsforsikring).

DNB møtte i 2013 motbør for planene om en utvidelse av hotellet, men det tidligere byrådet var positiv til planene, og nå har utvidelsen gått igjennom hos den rødgrønne byregjeringen.

Et helt kvartalPlanområdet er på 5866 kvadratmeter og utgjør hele kvartalet Biskop Gunnerus gate, Fred Olsens gate, Nygata og Skippergata. Dagens regulering er hotell, forretning, bevertning og konferansesenter. DNB Næringseiendom fremmet planforslaget gjennom Lund + Slaatto Arkitekter AS.

Clarion Hotel Royal Christiania foreslås omregulert til hotell, konferansesenter, forretningog bevertning. DNB gikk i sitt planforslag inn for å utvide hotellet med 283 nye rom til totalt 815 romt, samt å bygge en ny konferansesal.

Hoveddelen av Royal Christiania Hotel økes nå fra 9 etasjer til 12 etasjer pluss en etasje, med kotehøyder på henholdsvis 42,5 og 45,0. En ny vestfløy foreslås på 16 etasjer, kote 54,5. Før det gis tillatelse til påbygg, skal det være etablert en konferansesal med minst 1000 plasser. Andre krav er blant annet en forbedret nedgang til T-banen ved Nygata, samt en inntrekning av hovedinngangen.

48 800 m2Utvidelsen innebærer at BRA økes med 10 900 kvadratmeter, fra 37 900 kvadratmeter til 48 800 kvadratmeter over terrenget. Det gir en utnyttelse i BRA på 1009 prosent. Forslaget overskrider høydegrensen i forslag til ny kommuneplan på 30 meter.

Plan- og bygningsetaten anbefalte ikke alternativet og fremmet derfor et eget alternativ med 138 nye rom og høyder på henholdsvis 11 etasjer og 13 etasjer Nytt foreslått areal over terrenget i alternativet fra planmyndighetene var på 6400 kvadratmeter, altså til sammen 44 300 kvadratmeter. Det ville ha gitt en BRA-utnyttelse på 916 prosent.

Planmyndighetenes alternativ skiller seg ut både gjennom lavere byggehøyder og utnyttelse. De antikvariske myndighetene uttalte seg negativt til byggehøydene i alternativ 1, men det nye byrådet i Oslo gikk før jul for denne løsningen. Byrådet mener det er riktig at Clarion Hotel Royal Christiania blir oppgradert til et stort konferansehotell.

Særdeles sentraltByrådet peker på at hotellet har en «særdeles sentral plassering» ved landets største kollektivknutepunkt, altså Oslo S, og vil derfor bli meget lett tilgjengelig. En praktisk utfordring ar at det kan være uheldig at turistbusser må rygge for å kunne snu inne i Skippergata.

Her må man ifølge byrådet kunne få til praktiske løsninger som gjør at dette kan skje på en sikker måte uten vesentlig hinder for fotgjengere og syklister. I begge alternativene tilrettelegges det for øvrig for at busser kan snu i Skippergata, som reguleres til gatetun med ny sykkeltrasé.

 

Powered by Labrador CMS