DnB NORs gullkalv

DnB NOR har dratt inn utrolige 300 millioner kroner i prosjekthonorar fra sitt halvannet år gamle eiendomsfond. De neste ti årene vil banken motta minst 200 millioner kroner i såkalt porteføljehonorar.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det gode markedet for næringseiendom har gitt enorm interesse for å investere i eiendomsfond. Hver uke kommer nye emisjoner i ulike fond, og det hentes inn milliarder av kroner i egenkapital til de mange eiendomsfondene, som er blitt en gullgruve for banker og finansinstitusjoner.

Rune Bjerkes (bildet) DnB NOR er blant dem som håver inn på sitt eiendomsfond. Bankens meglerhus DnB NOR Markets er tilrettelegger for fondet og vil motta 3 prosent av prosjektenes totalkapital når eiendomsfondet kjøper eiendommer. DnB NOR Eiendomsfond har kjøpt eiendom for hele 10 milliarder kroner det siste halvannet året. Dermed har banken fått inn 300 millioner kroner i prosjekthonorar fra fondet.

Men det er ikke bare prosjekthonoraret som gir kroner i kassen for DnB NOR. Banken tar også et porteføljehonorar på 0,5 prosent av egenkapitalen i fondet. Med en egenkapital på nesten 4 milliarder kroner og en forventet levetid på fondet på ti år vil DnB NOR kunne dra inn 200 millioner kroner i porteføljehonorar de neste ti årene fra det som er allerede er tegnet.

DnB NOR Eiendomsfond har imidlertid ambisjoner om å hente inn ytterligere milliarder, noe som vil kunne øke inntektene fra eiendomsfondet ytterligere. Nå er DnB NOR ute i markedet for å hente inn 230 millioner i ny egenkapital til fondet, som har ambisjoner om en årlig avkastning på 8 til 10 prosent.Les mer her.

DnB NOR tjener også gode penger på en såkalt tegningsprovisjon som investorene betaler når de tegner seg i emisjonen. Tegningsprovisjonen er 3 prosent på beløp på mellom 50.000 og 1 million, og er fallende etter hvert som tegningsbeløpet stiger. På summer over 20 millioner kroner blir tegningsprovisjonen 0,5 prosent. Dersom DnB NOR får en snittprovisjon på 1,5 prosent, gir det selskapet ytterligere 60 millioner.

Powered by Labrador CMS