200 mill. til nordisk eiendom

Pareto Private Equity skal hente inn nye 200 millioner kroner til sitt nordiske eiendomsfond. Men pengene sitter ikke like lett hos investorene nå som i fjor sommer.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

De siste årene har et brennhett næringseiendomsmarked bidratt til at milliardene har strømmet inn i nye eiendomsfond. DnB NOR har på kort tid slått seg opp som en av de virkelig store i Norge etter å ha hentet inn nesten 4 milliarder kroner i egenkapital til sitt eiendomsfond. Det har banken tjent flere hundre millioner på.

Les mer her om DnB NORs gullgruve her.

Meglerhuset Pareto har vært en av pionerene når det gjelder å tilrettelegge eiendomssyndikater for investorer. Pareto har også et eiendomsfond som er på jakt etter ytterligere egenkapital. Pareto Private Equity inviterer nå Ola Nordmann til å tegne seg i en emisjon i Pareto Eiendomskapital, et selskap som skal investere i fondet Pareto Eiendomsinvest Nordic. Målet er å få inn 200 millioner kroner, og det er en minimumstegning på 100.000 kroner. Pareto Eiendomsinvest Nordic har gitt en avkastning på 20 prosent siden oppstart sommeren 2006. Pareto-fondet har ambisjoner om en årlig avkastning på mellom 8 og 14 prosent de neste fem årene.

Men de siste månedenes uro i finansmarkedene har gjort det tøffere å hente inn penger til eiendomsfond.

– Vi opplever at det er blitt vanskeligere å hente inn kapital nå. Det er noe vanskeligere med eiendomsfond nå enn for et halvt år siden. Det skyldes både uro på børsen og at økte renter gir en bedre alternativ avkastning, sier Per Christian Nicolaisen i Pareto Private Equity til neNyheter.

Det britiske fondsselskapet Teesland iOG merker imidlertid stor interesse for nordisk eiendom i Storbritannia. Fondet hentet nylig inn 700 millioner til sitt nye nordiske eiendomsfond. Les mer her.

Powered by Labrador CMS