10 000 m2 ledig i Telenor-senteret

Det står for tiden ca. 10 000 kvadratmeter med ledige lokaler i Telenor-senteret.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det bekrefter kommunikasjonsansvarlig Katrin Skjong i Telenor Eiendom overfor NEnyheter. Hele bygget, som stod ferdig i 2001, har imponerende 141 000 kvadratmeter med kontorlokaler å slå i bordet med, slik at arealledigheten i Telenor-senteret er rundt 7 prosent.

– Det vil alltid være noe ledighet i et så stort bygg, sier Skjong. Det er Telenor som er største leietaker i bygget (bildet), i tillegg er leietakerne i dag Accenture, Aker Solutions, Statoil og Telenors kinesiske samarbeidspartner Huawei, som har rundt 150 ansatte i Norge.

Ifølge Skjong er det egne prosjektgrupper i Statoil og Aker Solutions som sitter i Telenor-senteret. Disse leietakerne jobber prosjektorientert og har dermed behov for fleksibilitet.

– Hvilke lokaler er ledige i Telenor-senteret?– Vi har et fleksibelt bygg, som er lett å åpne opp, og vi kan gjøre tilpasninger helt ned til én sone, som rommer 35-50 ansatte. Hovedbygget er delt inn i A, B, C, D osv., som igjen er delt inn i soner. Det er enkelt å flytte vegger og å gjøre om på møterommene i bygget, svarer Skjong.

DnB NOR Næringsmegling har oppdraget med å skaffe nye leietakere til Telenor-senteret.

– Vi er optimistiske når det gjelder fremtiden. Statoil kommer med nytt hovedkontor i 2012, K2-tomten skal bygges ut med kontorer og hotell, og boligsalget ute på Fornebu viser en god utvikling. Vi mener Fornebu er blitt attraktivt som et eget kontorområde, sier den kommunikasjonsansvarlige. Telenor stiller seg bak forslaget om å få til en baneløsning ut til Fornebu, foreløpig skjer den offentlige transporten med busser.

På spørsmål om hvilke leietakere Telenor ser for seg fremover, nøler Skjong litt, men sier leietakere som ser nytte av anlegget, og gjerne firmaer som gir synergier med Telenor.

– Vi har foretatt noen mindre justeringer i arbeidsplassløsningene underveis, men ser at hovedløsningene i bygget fortsatt fungerer svært bra. Mange synes at den typen arbeidsplassløsninger vi kan tilby er attraktive, sier hun.

Telenor og Skjong ønsker ikke å uttale seg om leieprisnivåene i bygget, men Skjong sier leieprisene er på nivå med sammenliknbare områder. Det betyr ifølge den ferske markedsrapporten fra Union Næringsmegling 1750 kroner kvadratmeteren i året for topp lokaler med topp beliggenhet, 1350 kroner kvadratmeteren for gjennomsnittslokaler i området. Disse prisene er eksklusive felleskostnader.

Telenor Eiendom tilbyr ifølge Katrin Skjong både korte og lange leiekontrakter i Telenor-senteret. Fornebu Utvikling er eksempel på et selskap som hadde en kortere leiekontrakt i bygget.

Foto: Telenor Eiendom

Powered by Labrador CMS