SETTER SPADEN I JORDA: Gunnar Oveland i AB Invest, Joakim Brennholm Pedersen i HENT og Cecilie Ellefsen i Malling & Co Investment.

Buchardt og Malling bygger 26.000 kvm på Helsfyr

AB Invest og Malling & Co Investmenent har startet byggingen av et nytt stort kontorbygg på Helsfyr.

Publisert

Det var i 2021 at et Malling-syndikat fikk med seg Buchardt-familiens eiendomsselskap AB Invest på kjøpet av Fredrik Selmers vei 2 på Helsfyr. Planen var å utvikle eiendommen, og etter tre års arbeid med regulering, planlegging og prosjektering, starter de nå byggingen av et nytt kontorbygg på 26.000 kvadratmeter på tomten. HENT er hyret inn som totalentreprenør for prosjektet.

Fredrik Selmers vei 2 har et høyt fokus på bærekraft og miljøvennlige løsninger. Bygget vil bli sertifisert etter BREEAM NOR-standarden Very Good, og klimagassutslippene vil bli redusert med 20 prosent ved å bruke lavkarbonbetong av klasse A. Det velges bærekraftige materialer gjennom hele byggeprosessen.

Byggeplassen vil være fossilfri, med gjenbruk av materialer der det er mulig, inkludert tegl fra tidligere bygg. Det legges også til rette for bærekraftig transport ved å begrense antall parkeringsplasser og tilby gode sykkelfasiliteter.

Malling og AB Invest har landet NAV som leietaker for i underkant av 18.900 kvadratmeter i ti år fremover. NAV skal samlokalisere 16 enheter med rundt 950 ansatte som skal jobbe med saksbehandling og administrative oppgaver.

Arbeidet med å leie ut det resterende kontorarealet på 5.500 kvadratmeter fordelt på byggets tre øverste etasjer igangsettes nå.

Bygget vil være innflytningsklart i løpet av to år, i august 2026.

Powered by Labrador CMS