FRA CO-WORKING TIL CO-LIVING: Salman Saed er med på et nytt Co-living-konsept.

Tidligere WeWork-topp satser på Co-living

Tidligere WeWork-direktør Salman Saed er med på oppstarten av det nye Co-living-selskapet Podium Living.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med COO Eric King (startet opp restaurantkonseptene Night Pig og Way Down South) og tidligere Tidal-CEO Andy Chen har Salman Saed vært med på å grunde Co-living-selskapet Podium Living. Selskapet har allerede inngått et samarbeid med de nordiske møbelselskapene HAY og Holmris om innredning av Co-living-enhetene. Målet er å skape en hotellignende opplevelse for gjestene til Podium Living.

– Podium er en nordisk Co-living plattform for den moderne og mobile generasjonen. Selskapet skal levere eksepsjonelle nordiske opplevelser gjennom design, community og et teknologidrevet tjeneste- og servicetilbud, sier Salman Saed til Estate Nyheter.

Samtidig gjør han det klart at Podium ikke har som mål å endre boformen i Norge, hvor veldig mange eier sin egen leilighet.

– Men faktum er at verden blir stadig mer mobil, og det samme gjelder den globale arbeidsstyrken. Videre er det slik at mer enn 50 prosent av den totale globale arbeidsstyrken i 2020 allerede består av mennesker som er født på 80- og 90 tallet. Hva som gjør mennesker produktive, engasjerte og lykkelige, er påvirket av miljøet rundt dem. Det er det vi skal gjøre noe med, og vi er først og fremst til for den stadig økende «millenial mobile workforce» som i dag enten må legge seg inn på hotell, eller leie leilighet. Det er der vi kommer inn og tilbyr en hybrid. Vi skal gjøre for boligsegmentet, det co-working har gjort for kontorsegmentet, sier Saed.

Nå jobber Podium Living med å finne potensielle bygg og leverandører som passer profilen. Saed forteller at de også har ambisjoner om å få til et partnerskap med et stort industrielt eiendomsselskap med hovedsete i Norge. I løpet av 2020 skal Podium lanseres i Norge.

Utenfor Norge har Co-living blitt en stor hit blant investorene. I USA ble det investert 1 milliard dollar innenfor Co-living i fjor, og i Europa har det vært større kapitalinnhentinger til selskaper i både Tyskland og Europa.

– Sett fra et nordisk perspektiv er det fremdeles et relativt upløyd marked, hvor det først og fremst er danske LifeX som har kommet lengt, og sikret seg 80 millioner kroner i funding i 2019, sier Saed.

Powered by Labrador CMS