Annonsørinnhold

Velkommen til Bulk Park Ausenfjell

Etter en omfattende reguleringsprosess, skal vi legge til rette for fremtidsrettet næringsutvikling i Lillestrøm!

80,000 kvm på Ausenfjell i Lillestrøm vil snart være under utvikling til ulike industri- og logistikkaktører. Her bygges det moderne og energieffektive løsninger for bedrifter i vekst.

 

En ny næringspark

Å tilrettelegge for næringsvirksomhet har positive synergieffekter for kommune og lokalsamfunn som arbeidsplasser og skatteinntekter.

-Det er alltid spennende å etablere noe nytt. Å kunne bidra til verdiskapning i lokalsamfunn er enormt givende, sier Nina Hage, leder i Bulk Industrial Real Estate.

Bulk Industrial Real Estate har bygget over 500,000 kvm industrieiendom i eksisterende næringsområder og ved å etablere egne Bulk Parker. Den siste ferdigutviklede parken, Bulk Park Lindeberg, ble fylt opp med 11 prosjekter og rundt 450 arbeidsplasser på under 10 år.

-Vi utvikler industrieiendom med strategiske og ettertraktede beliggenheter. Samtidig er våre Bulk Park-konsepter utviklet med tanke om at de ulike leietakerne skal dra nytte av å være samlet. Dette kan være eksempelvis felles biobrenselanlegg, sprinklersystem og felles bransjetilhørighet, forteller Hage.

-Vår nye park Bulk Park Ausenfjell vil bygges etter de samme prinsippene. Her skal vi også utforske muligheter med sirkulær varmedistribusjon, fortsetter hun.

I Bulk Park Ausenfjell vil det legges til rette for eksisterende løsninger som solceller og fjernvarme, samtidig som man vil vurdere nye muligheter og prosjekter med fokus på utvikling av digital infrastruktur og en sirkulær næringspark.

 

Fremtidsrettet næringsutvikling

Det trengs fremdeles industri- og næringsvirksomhet. Det er stort behov for industrieiendom til både drift og vekst, da sentrale områder i Oslo og på Romerike blir transformert til bolig og lettere næring. Likevel må man også ta hensyn til og imøtekomme regulatoriske krav i henhold til bærekraft.

-Vi må evne å hensynta flere faktorer på en gang. Den 10 år lange reguleringsprosessen for Ausenfjell har vært omfattende nettopp på grunn av at tomteutviklingen må ta høyde for flere ulike faktorer, sier Hage.

Ved Bulk Park Ausenfjell vil det i tillegg til utviklingen av selve parken, være behov for omfattende oppgradering av eksisterende infrastruktur. Tilrettelegging og sikring av hovedfartsåren fra både Bulk Park Ausenfjell, men også Statkrafts eksisterende kraftanlegg, til øvrige hovedveier er en av disse ulike faktorene.

-Utvikling av ny industrieiendom og miljøhensyn behøver ikke å være motstridende, men må justeres i forhold til hverandre for at vi skal få til en fremtidsrettet næringsutvikling. Dette er grunnlaget og det videre målet for utviklingen av Bulk Park Ausenfjell i Lillestrøm, avslutter Hage.

Powered by Labrador CMS