Tech:
Vant proptech-pris
Carrot vant en pitch-konkurranse for norske selskaper med proptech-løsninger under Evolve Arena 2021.
Det er Smarte Byer Norge og PR-rådgiveren Coxit som står bak den norske Proptech-prisen. Under årets Evolve Arena 2021 ble det gjennomført en pitch-konkurranse blant selskaper med teknologiløsninger innen proptech, byutvikling, bærekraft og fellesskap. Det var Carrot som stakk av med førstepremien. Parqio ble nummer to.
– Det er mye spennende som skjer i skjæringspunktet mellom teknologi og proptech samt by- og stedsutvikling i Norge og stadig mer handler om bærekraft og gode løsninger for ombruk, sier Magnus Brøyn i Coxit, som er konferansier på Evolve Arena og leder av juryen.
Også Unloc, Defigo og OnSiteViewer var på scenen og presenterte sine selskaper i en lyn-pitch.
– Under årets pitch var det selskaper innen proptech, bygg, bolig, bærekraft og mobilitet - og alle er reelt gode selskaper - med teknologi og løsninger som gjør hverdagen enklere, smartere og mer bærekraftig, utdyper Magnus Brøyn i Coxit.
Carrot byttet nylig navn fra WasteIQ. Selskapet fokuserer på avfall.
– Det er så stas å vinne Proptech-prisen! Vi i Carrot brenner for å skape en verden av sirkulære materialer, og dette er en mulighet for oss til å nå ut til flere i eiendomsbransjen og hjelpe de med å gjøre avfall til verdi, sier Mari Larsen Sæther, forretningsutvikler i Carrot og tillegger:
Prisen ble delt ut av Smarte Byer Norge og Coxit i tillegg til at Norsk Eiendom satt i juryen. Kriteriene for prisen var knyttet til anvendelsen av teknologi med fokus på hvordan nye og smarte løsninger kan forbedre dagens tilnærming til by- og eiendomsutvikling i en tid hvor bærekraft og fellesskap betyr stadig mer.
Parqio kom på andreplass i kampen om Proptech-prisen.
– Parqio digitaliserer parkeringsprosessen i norske byer og de kartlegger ledig kapasitet. Dette bidrar til å utnytte fellesgarasjer - og med mye fokus på mobilitet under Evolve Arena - var det naturlig at Parqio fikk presentere sitt bidrag til hvordan garasjene kan bli utnyttet smartere og dermed bli mer bærekraftige ved at de ikke står tomme store deler av tiden, påpeker Magnus Brøyn i Coxit.