UTTELLING: Ivar Tollefsens Fredensborg vant prestisjetiung pris for arkitektur.

Vant Oslo bys arkitekturpris

Fredensborgs oppgradering av den gamle amerikanske ambassaden var så vellykket, at den stakk av med Oslo bys arkitekturpris.

Publisert

– Ambassaden har gjenopprettet byggets ikoniske prakt og tilført nye kvaliteter. Et eksempel til etterfølgelse og en fortjent vinner, sier leder av byutviklingsutvalget Haakon Riekeles, ifølge NTB.

Han har vært med på å gi prisen til byggherren Fredensborg, arkitektene Lund Hagem og Atelier Oslo, interiørarkitekt Paulsen & Nilsen og landskapsarkitekt SLA. I dag huser ambassaden kontorer, treningssenter, restauranter og kaffe- og vinbar.

Juryen mener ifølge NTB at det lukkede bygget nå er gitt tilbake til byen etter mange år med stengsler og gjerder etter terrorangrepet i New York den 11. september. Så fort de amerikanske ambassadeansatte flyttet ut i 2017, begynte det omfattende arbeidet med å rehabilitere og åpne opp eiendommen for byens innbyggere.

– Ambassaden gir tilbake bygningens opprinnelige verdighet, samtidig som den gir noe nytt til byen og tar hensyn til og forholder seg bevist til omgivelsene, skriver juryen i sin begrunnelse.

Powered by Labrador CMS