Ullevål sykehus
UTVIKLING: Tomta etter Ullevål sykehus skal gjenoppstå som en ny bydel.

Sånn kan det bli når Ullevål sykehus er lagt ned

Nye Ullevål kan få et rikt funksjonsinnhold med gode tilbud og aktiviteter for nye beboere og besøkende fra hele Oslo.

Publisert

Det mener i alle fall Link Arkitektur som på vegne av Oslo Universitetssykehus utarbeidet en mulighetsstudie for tomta etter sykehuset.

– Transformasjon av Ullevål sykehus har alle forutsetninger for å adressere målsetningene i kommuneplanen. Visjonen samsvarer godt med kommunens mål. Fellesskap, inkludering og gjestfrihet vil bidra til å motvirke utenforskap, skriver de og mener blant annet at den nye bydelen gir rom for alderstilpasset stedsutvikling. 

– Ny identitet på Ullevål basert på stedets sjel, vil bidra til at Oslo som en nyskapende og attraktiv by. Ullevål kan bli en viktig del av arbeidet med å gjøre Oslo til verdens beste by å bo i, men det forutsetter større funksjonsblanding og mer enn 30 prosent boligandel. Mulighetsstudien viser at det er realistisk, hevder arkitektene, og ramser opp visjonen:

Fellesskap

Den nye bydelen skal bli en integrert del av byen og samtidig fremstå som en selvstendig bydel. Det skal skapes hyggelige nye nabolag som bygger på inkludering, gjestfrihet og fellesskap og legger til rette for nye relasjoner på tvers av alder og bakgrunn.

Helse

God helse skapes av mulighetene for en aktiv og sosial hverdag. Inkludering og felleskap bygger et bomiljø med et godt bomiljø, med fokus på idrett og aktivitet. Vi fokuserer på alderstilpasset stedsutvikling med helsetilbud og fellesskap som forhindrer ensomhet.

Bynatur

Mellom husene skal det bugne av grønt liv og skapes små grønne lommer i en urban byutvikling. Natur skaper uterom for alle, med frodige parker, biodiversitet og bekkeåpninger. Ullevål skal bli en grønn oase.

Identitet

En gradvis transformasjon vil gi mulighet for å utvikle en ny identitet basert på stedets rike kulturarv. Fortid og fremtid skal møtes og danne rammene for et område med tydelig egenkarater og unike kvaliteter.

Powered by Labrador CMS