INNERTIER: Boliger i Bjørvika har vært en suksess, og nå har OSU gitt Veidekke nok et oppdrag. Jostein Ådalen melder om godt salg.

Veidekke avslutter Mariakvartalet

Har fått oppdraget med å bygge Mariakvartalet i Bjørvika helt ferdig. Kontrakten er verdt 644 millioner kroner før moms.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke har allerede gjort fundamenteringsarbeidene og bygget kjelleretasjene i boligprosjektet ifølge en pressemelding.

Interessen for prosjektet har vært stor helt fra første salgsstart, og nå er 149 leiligheter solgt. Det er over 85 prosent av alle de som er lagt ut for salg.

– Vi ser ut til å ha truffet svært godt med både leilighetsmiksen, arkitekturen og så klart også beliggenheten, sier prosjektsjef Jostein Ådalen i Oslo S Utvikling (OSU).

Nå er han fornøyd med å gi Veidekke oppdraget med å bygge resten av kvartalet.

– De har all kompetansen vi trenger for å gjennomføre slike prosjekter, som har veldig høye krav til kvalitet på alle områder. Nå ser vi frem til å gjøre ferdig Mariakvartalet sammen, påpeker Ådalen.

Når bygget står ferdig i 2027, har Mariakvartalet 246 to-, tre- og fireroms leiligheter. Fasaden får ulike høyder og skal kles i tegl.

OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert høyhusene i Barcode-rekken og boligprosjektet Vannkunsten. Nå bygger de også Vannkunsten Syd.

Kontrakten mellom Veidekke og OSU for hele Mariakvartalet ble inngått i januar 2023 med en total ramme på 1,037 milliarder kroner før moms.

Powered by Labrador CMS