PRESTISJEOPPDRAG: Vedal Prosjekt skal rehabilitere og bevare viktige elementer i det gamle hovedbiblioteket.

Vedal Prosjekt vant rehabiliteringen av Deich

Møller Eiendom har tildelt Vedal Prosjekt oppdraget for rehabilitering av det gamle Deichmanske Hovedbibliotek.

Publisert Sist oppdatert

Møller Eiendom har store planer for utviklingen av Deich, det gamle Deichmanske Hovedbibliotek som ble innviet i 1933. Eiendomsselskapet skal forvandle bygget til et kulturelt samlingspunkt for folk, foto og opplevelser og har blant annet fått inn Fotografiska-museet som leietaker.

Møller Eiendom vil bevare den nyklassiske arkitekturen og inventaret i bygget i tråd med retningslinjene fra Byantikvaren. Det er Vedal Prosjekt som har fått oppdraget med å rehabilitere eiendommen.

– Vedals brede erfaring og spissede kompetanse innenfor rehabilitering og bevaring av historiske bygg, i tett dialog med byantikvaren, er en av hovedgrunnene til at de ble valgt til dette prestisjeoppdraget. Vi ser frem til et tett og godt samarbeid, sier Erik Gausen, prosjektleder i Møller Eiendom i en pressemelding.

– Vedal Prosjekt er stolte av å kunngjøre at vi, i konkurranse med flere tilbydere, er blitt tildelt oppdraget med prosjektledelse, prosjekteringsledelse og byggeledelse for det omfattende rehabiliteringsprosjektet «Deich», en spennende transformasjon av det ikoniske Gamle Deichmanske Hovedbibliotek. Som en sentral samfunnsaktør og eiendomsutvikler deler Møller Eiendom mange av våre verdier, og vi ser frem til et tett og givende samarbeid, sier Paal Andrè Slette, prosjektansvarlig i Vedal Prosjekt.

Det eksisterende arealet til Deich er på 12.500 kvadratmeter. Etter ferdigstillelse, vil det øke til 14.000 kvadratmeter. Lundhagem Arkitekter står for den arkitektoniske oppgraderingen, og arbeidet vil bygge på prosjektutviklingen som startet i 2021. Teamet fra Vedal Prosjekt starter umiddelbart arbeidet med ledelse av prosjekteringsprosessen og kontrahering av entreprenører. Prosjektet forventes ferdigstilt i 2027.

Powered by Labrador CMS