Stortorvet 7
ÅRETS VINNER: Stortorvet 7 vant Cityprisen i 2024.

Jakter kandidater til Cityprisen

Juryen er på jakt etter eiendomsprosjektet som kan vinne den nasjonale Cityprisen.

Publisert

Det er under Citykonferansen den 13. februar 2025 at den årlige prisen Cityprisen deles ut til et eiendomsprosjekt som «gjennom sitt arbeid, strekker seg lengre med sine nybygg og rehabiliteringsprosjekter, og utvikler bedre bygg, byer og tettsteder». Nå oppfordrer juryen bransjen til å melde inn kandidater til den prestisjetunge prisen.

– Den nasjonale Cityprisen er, og har vært, en viktig og prestisjefull pris for bransjen i mer enn 25 år, vi håper derfor bransjen benytter muligheten til å melde inn næringsbygg, slik at vi får mange til vurdering, sier juryleder Anders Berggren fra Malling.

Anders Berggren.

Formålet med prisen er å premiere byggherrer som gjennom sine prosjekter skaper forbilder med overføringsverdi som kan inspirere andre til å strekke seg lengre for å bidra til positiv utvikling, høy kvalitet og læring.

- Internt i juryen har vi pleid å kalle det «Laban-effekten», altså byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg og rehabiliteringsprosjekter. Med det utvikler de bedre bygg, byer og tettsteder, beskriver juryleder Berggren.

Norsk Eiendom eier prisen og den retter seg mot næringsbygg. 

- Denne type bygg har en viktig oppgave gjennom å sikre funksjonsfordeling i et byområde samt bidra til varierte funksjoner som skaper liv i gatene og byrommene. Denne delen av samfunnsoppdraget tar bransjen på det største alvor, og det er alltid spennende å bli bedre kjent med hvordan man løser dette, gjennom å gå igjennom de ulike kandidatene, sier Norsk Eiendoms direktør Tone Tellevik Dahl, som også sitter i juryen.

Tone Tellevik Dahl.

De andre jurymedlemmene er Kristian Ahlmark (Schmidt Hammer Lassen), Benjamin Barth (Linstow) og Kristin Dale Selvig (Lillestrøm kommune).

Etter å ha vurdert kandidatene, vil juryen velge ut tre eiendomsprosjekter som blir nominert til prisen og presentert i forkant av og under Citykonferansen. I år var det Schage Eiendom og deres prosjekt Stortorvet 7 som stakk av med seieren.

- Vi er inne i spennende tider, hvor de vanskelige markedsforholdene gjør det utfordrende å realisere gode og lønnsomme prosjekter. Men det er kanskje nettopp prosjekter som er transformerende, representerer nyvinning og strekker seg lengre som skal til for å kunne ta prosjekter i mål når markedsforholdene blir tøffere. Vi i juryen gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å kåre vinneren av Cityprisen for 2025, avslutter juryleder Berggren.

Forslag sendes til: firmapost@noeiendom.no før 20. oktober

Powered by Labrador CMS