Utvikling:

FLERFUNKSJONELT: Møller Eiendom ønsker flerfunksjonelt bruk, der målet er at mest mulig areal skal brukes i en så stor del av døgnet som mulig.

Har omfattende planer for Oslos nye storstue

Fotosenter, restauranter, uteservering, event-lokaler og kontorer er noen av ingrediensene i Møller Eiendoms planer for Gamle Deichman.

Publisert Sist oppdatert

I september 2020 ble det kjent at Møller Eiendom hadde kjøpt gamle Deichmanske bibliotek på Hammersborg av Oslo kommune for 245 millioner kroner. Ambisjonen bak kjøpet er å gjøre bygget til Oslos nye storstue. Nå har Lund Hagem Arkitekter – på vegne av Møller Eiendom – bedt om forhåndskonferanse byggesak for eiendommen.

– Høsten 2022 planlegges det å sende inn søknad om bruksendring og søknad om tiltak til bygging av et varemottak mot Fredensborgveien i nord med tilhørende underjordisk forbindelse til «biblioteket», opplyser arkitektselskapet i henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Av det foreløpige skissematerialet som er innsendt, fremgår det at Gamle Deichmann skal tilbygges og underbygges, samtidig som det skal gjøre bygningsmessige endringer i strukturen, men bygningen skal bevares så mye som mulig. Tiltakshaver mener derfor at tiltaket ikke medfører en hovedombygging. Møller Eiendom håper dermed at veien videre blir byggesak i kombinasjon med fredning, og ikke en reguleringssak.

De innsendte skissene viser også en foreløpig plan av hva bygningsmassen skal fylles med.

– Det er veldig tidlig i prosessen, men vi ønsker flerfunksjonelt bruk , der målet er at mest mulig areal skal brukes i en så stor del av døgnet som mulig, sier markedsdirektør Pål Bøe i Møller Eiendom.

Selskapet ser for seg at bygget skal fylles med følgende fire bestanddeler:

· Fotosenter med utstillinger

· Ulike serveringskonsepter (bar, nattklubb, uteservering, restaurant, café og butikk)

· Eventer / forsamlingslokale

· Noe kontor (vil trolig egne seg for 1-2 aktører, men det kan også bli et coworking-konsept)

Bøe understreker at det ikke er inngått avtaler med leietakere ennå, men de er i dialog med noen potensielle drivere.

– Vi håper å få til et fotosenter, og hadde allerede en test i fjor høst med Oslo Negativ. Da hadde vi 10.000 besøkende på en snau måned, sier han.

Møller Eiendom utvikler Gamle Deichmanske i samarbeid med Lund Hagem Arkitekter. I påvente av at ombyggingsarbeider skal starte, er huset leid ut til The Oslo Way.

The Oslo Way er et frittstående prosjekt- og kommunikasjonsbyrå, som fikk oppdraget fra Oslo kommune om å fylle bygget med aktiviteter etter at Deichman bibliotek flyttet til Bjørvika.

– Dette er flinke folk, som har holdt det gående med aktiviteter i bygget under pandemien, og de blir med oss videre, sier Bøe.

Powered by Labrador CMS