POPULÆR: Denne strandeiendommen ved Gravningssund/Nordre Sandøy er blant de mest sette fritidsboligene til salgs på FINN eiendom i juni.

Disse hyttene drømmer nordmenn om

Her er de 10 mest sette fritidsboligene til salgs på FINN akkurat nå.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det har vært en kraftig nedgang i hyttemarkedet, slutter ikke nordmenn å drømme.

– I juni i år har det vært over 5 millioner besøk inn til fritidsbolig til salgs-annonsene på FINN eiendom. Sett mot i fjor, er det på helt samme nivå, selv om det er tøffere tider for de fleste av oss. Nordmenn gir altså ikke opp hyttedrømmen, forteller Jørgen Hellestveit, boligekspert og leder på Finn eiendom i en pressemelding.

Stor prisvariasjon

Det er ikke kun dyre hytter på listen til FINN over de 10 mest populære hyttene/fritidsboligene til salgs i juni måned. Her varierer objektene i pris fra 30 millioner til 450.000 kroner, og det er sjøhytter, så vel som skogshytter og fjellhytter.

58.000 visninger: Dette sommerhuset i Sigdal er blant de mest sette fritidsboligene på FINN i juni, med en prisantydning på 1,3 millioner. Det er nå solgt.

– Det er interessant å se hvilke hytter nordmenn har sett på den siste tiden. Flere av hyttene er det vi kan omtale som klassiske «drømme om»-hytter, med en prislapp på flere titalls millioner kroner, og som de færreste av oss kanskje har råd til. Disse befinner seg gjerne på populære sommerdestinasjoner, som Kragerø og Hvaler, sier Hellestveit.

Ifølge FINN lever hyttedrømmen i beste velgående, derimot opplever de at flere se på fritidsboliger i en mer oppnåelig priskategori, noe som igjen gjenspeiler tidene vi lever i.

– Stadig flere av hyttene nordmenn er inne og ser på, er hytter i det lavere prissjiktet, som mange kanskje kan ha råd til. Disse er ofte tilknyttet skog- og mark- eller fjellområder, og kan være objekter som trenger litt oppussing eller ekstra kjærlighet.

Hellestveit tror nordmenn har blitt mer realistiske og kanskje tenker litt mer med lommeboken, også når vi er inne og titter på hytter på FINN.

– Hyttedrømmen trenger jo faktisk ikke være uoppnåelig, avslutter han.

50.000 VISNINGER: Strandperle på Nesoddtangen. Prisantydning 25 millioner kroner.
34.000 VISNINGER: Skjærgårdsidyll på Bærøy i Kragerø. Prisantydning 35 millioner kroner.
30.000 VISNINGER: Strandeiendom på nordre Sandøy.2 Prisantydning 20 millioner kroner.
26.000 VISNINGER: Tømmerhytte ved Vålvatnet. Prisantydning 450.000 kroner.
24.000 VISNINGER: Håndlaftet hytte med 2,5 mål tomt i Kvinnegardslia/Ål. Prisantydning 500.000 kroner.
22.000 VISNINGER: Oppussingsobjekt ved Saasenskogen. Prisantydning 500.000 kroner.
21.000 VISNINGER: Arkitekttegnet hytte på toppen av Mjøsli. Prisantydning 8,5 millioner kroner.
20.600 VISNINGER: Fritidseiendom i Vadheim sentrum. Prisantydning 580.000 kroner.
20.500 VISNINGER: Strandeiendom med vidstrakt sjøutsikt på Hvaler. Prisantydning 14,8 millioner kroner
Powered by Labrador CMS