SÅ VIDT I GANG: Chris Jørgen K. Rødland (H) sier de bare er så vidt i gang med regulering av nye boliger.
Så langt har det nye bystyret vedtatt 811 nye boliger
– Hvis vi dobler antallet neste år, er det en hårete ambisjon, men det er fullt mulig, sier leder av Bergen bystyres utvalg for miljø og byutvikling, Chris Jørgen K. Rødland.
I slutten av november i fjor ble Høyre-politiker Chris Jørgen K. Rødland utnevnt til leder av Bergen bystyres utvalg for miljø og byutvikling. I et intervju med Estate Vest uttalte han da at Bergen måtte få fart på boligbyggingen, og at Laksevåg og Minde er to store utviklingsområder «som vi må få skjøvet fremover». Han påpekte også at selv om det er utfordrende tider i eiendomsbransjen, «kan vi i alle fall bruke denne perioden til å regulere».
Etter bystyremøtet sist onsdag, der et prosjekt med 37 boliger på en tomt i Møllendal ble vedtatt, er status de siste 12 månedene at reguleringsplaner med totalt 811 boliger er banket gjennom av det nye bystyret.
– Jeg er veldig fornøyd med dette, men vi er bare så vidt i gang. Hvis vi dobler antallet neste år, er det en hårete ambisjon, men det er fullt mulig, sier Rødland.
I hvilke områder kan disse boligene komme?
– Det er mange prosjekter som er kommet ganske langt på Mindemyren. Der er renovasjon og infrastruktur på plass, og det står nå på parkering og uteoppholdsareal.
Parkering er fremdeles en ganske stor problemstilling?
– Ja, det er det, men vi har stor tro på at dette skal bli løst på en god måte. I tillegg til Mindemyren er også store utviklingsplaner i Sandviken, ikke minst Neumann-tomten og den gamle møllen på Hegreneset. På toppen av dette kommer alt som skal skje i Åsane i tilknytning til ny bybanestrekning, og så er det stort potensial i indre Laksevåg, svarer Rødland.
Nygårdstangen ligger litt lengre frem i tid?
– Dette området er jo ikke noe pent syn, men her er samferdsel involvert med både bussterminalen og tilrettelegging for bybanen, derfor vil nok dette ta litt tid. En reguleringssak i Bergen tar fra fire til ti år, og Nygårdstangen bør ligge i det nedre sjiktet.
– Saksbehandlingstiden er fremdeles for høy, og det jobber vi med. Samtidig er en del transformasjonsprosjekter ofte kompliserte, slik at de tar litt lengre tid enn eklere prosesser. Jeg synes uansett at vi er på god vei, og vi får stadig positive signaler fra utviklere om at de ønsker å satse i Bergen, sier Rødland.
Han legger til at en sentral sak i 2025 også blir revidering av Kommuneplanens samfunnsdel og i løpet av 2027 Kommuneplanens arealdel.
– Her inviterer jeg næringslivet til å allerede nå komme med innspill til hvordan planen bør revideres for å få økt boligbygging og næringsaktiviteten i byen, sier han.