8.105 KVM: Bygården har et areal på 8.105 kvadratmeter, inklusive parkeringskjeller og loft. Foto: DNB Næringsmegling
8.105 KVM: Bygården har et areal på 8.105 kvadratmeter, inklusive parkeringskjeller og loft. Foto: DNB Næringsmegling

Kjøpte i Strandgaten – ser muligheter for hotell med nesten 150 rom

Eiendommen var godkjent for omgjøring til leiligheter, men så begynte Christian Foss i Milepel AS å se på tegningene.

Publisert Sist oppdatert

I april skrev Estate Vest at Vestrheim Eiendom – gjennom DNB Næringsmegling – hadde lagt ut for salg Strandgaten 223 i Bergen sentrum. Bygården har et areal på 8.105 kvadratmeter, inklusive parkeringskjeller og loft. I dag er det næring til og med femte etasje, mens etasjene over inneholder 18 leiligheter.

Det foreligger rammetillatelse til å konvertere mye av næringsarealet til boligformål.

– Ja, det stemmer at jeg har kjøpt Strandgaten 223. Det er en bunnsolid eiendom, den har en fantastisk beliggenhet, og den trenger totalrenovering. Dermed klaffer den på alle check-ene mine, sier Christian Foss i Milepel AS.

Opprinnelig tenkte han å følge planen med konvertering til leiligheter, men nå er planen å bygge det om til et hotell med snaut 150 rom. Foss forteller at de snart skal sende inn søknad om rammetillatelse.

– Jeg så litt på de godkjente tegningene, og så at det var muligheter for hotell. Jeg kontaktet arkitekten hos Holon, som hadde laget de nye tegningene, og han lo da jeg fortalte om hotellideen. Han fant frem noen gamle tegninger fra kommunens arkiv som viste at bygget var planlagt som et hotell i 1958, sier Foss.

Han mener hotell vil være en bedre løsning for bygget.

– Omgjøring til leiligheter innebærer blant annet montering av balkonger og bygging av takterrasse. Med hotell kan vi bevare byggets historiske identitet, og det har vi inntrykk av at Byantikvaren er svært fornøyd med.

– Et hotell vil også bli en berikelse for nabolaget. Det er reetablert mye på gateplan i Strandgaten, men fra Tollbodallmenningen og ut til Nordnes har det ikke skjedd noen ting. I tillegg til resepsjon planlegger vi en restaurant i første etasje. Der blir det ikke bare frokost for gjestene, men et tilbud til både næringslivet beboere i området, sier han.

Hva tenker du om driver av det fremtidige hotellet?

– Det er litt prematurt. Først må vi få på plass rammesøknaden, svarer Foss.

Powered by Labrador CMS