Kan være verdt 1,3 milliarder

Norwegian Property (NPRO) starter snart salgsprosessen av Aker Hus, som kan være verdt over 1,3 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NPRO-sjef Olav Line slapp én virkelig stor nyhet på presentasjonen for første kvartal i Oslo tirsdag morgen. Det børsnoterte eiendomsselskapet ønsker i større grad å konsentrere seg om utviklingseiendommer fremover, eiendommer med kort tid igjen av leiekontraktene.

Dermed går det mot salg av mer ferdig utviklede eiendommer, som Aker Hus (bildet) ute på Forenbu, der Aker ASA leier. Her er det begrenset potensial for kortsiktig verdistigning.

– Eiendommen tilfredsstiller aller våre krav til hva man kan få ut av verdipotensial. Det er en solid leietaker og lang leiekontrakt, og det er god etterspørsel etter denne typen kontrakter. Vi forventer en premium på denne eiendommen og kan flytte fokus fra en eiendom med lav yield over til eiendommer med høyere avkastning, sa Olav Line på presentasjonen.

– Aker sitter på eierkostnadene for bygget, tilføyer Olav Line overfor NEnyheter. Han mener derfor at den langsiktige finansieringsstrukturen for bygget er lagt. Ifølge økonomi- og finansdirektør Svein Hov Skjelle har Aker Hus har en belåning omtrent som for snittet av NPROs kontorportefølje, det vil si ca 75 prosent.

NPRO starter i løpet av uke prosessen med å gi et meglerhus mandatet for å selge eiendommen, som har brutto leieinntekter på 83,4 millioner kroner i året. Bygget er i den lavere enden av yieldskalaen til NPRO, antakelig ned mot 6 prosent, i hvert fall netto. Snittet for NPROs nettoyield på Fornebu/Lysaker er 6,4 prosent.

Om vi forutsetter en yield på 6 prosent, tilsvarer det en verdi på 1390 millioner kroner, gitt leieinntektene. Men dette er netto yield vs. brutto leieinntekter, så om vi går opp til 6,4 prosent, havner vi på temmelig nøyaktig 1,3 milliarder.

Bygget er ført opp i 2007, er totalt på 58 343 kvadratmeter, hvorav kontordelen utgjør drøyt 40 000 kvadratmeter. En salgssum på 1,3 milliarder kroner tilsvarer snaue 22 300 kroner kvadratmeteren. Men gjenværende leiekontrakt er hele ni år, og ettersom bygget er nytt, leietakeren er solid, og Aker tar eierkostnadene, kan vi faktisk havne på en nettoyield rett i underkant av 6 prosent med de rette interessentene. 6 prosent regnes som prime yield i dag i CBD (Vika/Aker Brygge), og med unntaket av området, tilfredsstiller Aker Hus alle kravene til ”prime”.

83,4 millioner kroner i brutto leieinntekter tilsvarer for øvrig 1430 kroner kvadratmeteren, ca 2080 kroner hvis vi bare regner med kontordelen. Men eiendommen har 681 parkeringsplasser, hvorav 631 innendørs, og parkeringsdelen utgjør hele 18 089 kvadratmeter.

Aker Hus ligger på nabotomten til Telenors hovedkontor. Bygget er ifølge NPRO selv ett av de største og mest moderne i Fornebu-området.

Foto: Norwegian Property

Powered by Labrador CMS