VEKST: Hans Jørgen Mørland leverte godt i fjor og vil vokse i fremtiden.

Scala Eiendom i 2023: Økte leieinntekter og solid resultat

Leieinntektene økte fra 597 millioner til 737 millioner kroner. Samlede inntekter endte på 804 millioner – opp fra 651 millioner i 2022.

Publisert

Høyere finanskostnader og avskrivninger førte til at resultatet før skatt ble litt svakere enn i 2022, fra 93 millioner ned til 81 millioner, ifølge en pressemelding. 

– 2023 var et bunnsolid år i et krevende marked. En del av veksten i leieinntekter skyldes kjøpet av to eiendommer, Down Town i Porsgrunn og Sjøsiden i Horten, men en ganske betydelig andel kommer også fra godt utleiearbeid og evnen til å raskt levere små og store prosjekter i porteføljen, sier administrerende direktør Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom.

Planlegger ytterligere vekst

Scala Eiendom eier 24 kjøpesentre fra Sortland i nord til Grimstad i sør, hvorav 23 er heleide og 1 deleid. Butikkomsetningen i kjøpesentrene endte på 14.3 milliarder kroner i 2023 fra de 36,2 millioner besøkende. Kjernevirksomheten er å eie og utvikle handlesentre, og å drive aktiv stedsutvikling på og rundt sine eiendommer.

– Det er moro å se at vi evner å utvikle eiendommene våre i raskt tempo, og gjøre dem mer attraktive for kunden og for et stadig sterkere lag av leietagere som ønsker seg til oss. Tempoet som teamet vårt holder og en fornuftig andel rentesikringer har vært nøkkelen til at vi leverer solide resultater til tross for galopperende renter, påpeker han.

Scala Eiendom planlegger dessuten for videre vekst.

– I januar i år kjøpte vi Rortunet i Slemmestad. Vi kikker på alle muligheter i markedet, men føler vi er forholdsvis kresne og avventer de rette mulighetene for vekst. Vel så viktig er det å holde koken oppe på det daglige arbeidet. Litt bedre hver dag er like viktig som de store dealene, poengterer Mørland.

Selskapet er eid av Norgesgruppen, Fredriksborg, CC Eiendom, Joh. Johannson Eiendom og Colligo.

Powered by Labrador CMS