Tech:
Proptech-selskap har doblet omsetningen og skal hente penger
Proptech-selskapet Speiz har fått en knallstart. Nå skal de ut og hente penger.
– Speiz brukte andre og tredje kvartal i fjor på hypoteser, testing og validering. Resultatet av dette var at vi gikk live i slutten av oktober, og har nå levert tjenester til eiere og brukere i lager- og logistikkareal-segmentet i november, desember og januar. Vi har gått fra 3–6 ansatte og skal gjøre en emisjon i løpet av Q1–Q2 i 2021, sier Sondre Magnussen, en av gründerne bak Speiz, en datadrevet B2B plattform som matcher utleier og leietaker for lager- og logistikkareal.
De har også fått med seg Daumantas Dvilinskas. Han er arbeidende styreleder, entreprenør, kåret til Forbes 30 under 30, og har hentet rundt 100 millioner USD til sin egen start-up, Transfergo med 350 ansatte.
Siden de lanserte har responsen fra markedet vært god. Etter nyttår opplever de registreringer fra både gårdeiere og potensielle leietakere som de hadde vært i kontakt med. – Frem til nå har onboarding av gårdeiere/leietakere vært et resultat av markedsføring og direkte henvendelser fra Speiz – nå har dette begynt å skje av seg selv. Både på leietakersiden og gårdeiersiden har vi fått veldig gode tilbakemeldinger på tjenesten og konseptet, sier han.
Storkontrakt
De har formidlet flere leieavtaler for både eiendomsselskaper som Bonum, Daimyo og Møller Eiendom, og gjennom «Airbnb-ideen» hvor de muliggjør utleie for de selskapene som ikke driver med dette. Speiz har blant annet formidlet på vegne av Elecnor.
– Leieavtalen med Elecnor er interessant. Dette er et børsnotert selskap med 15.000 ansatte som skal gjøre en anbudsjobb for Statnett i Nord-Norge. Prosjektet er et stort strømprosjekt hvor det skal bygges nye strømstasjoner etc. i størrelsesorden 200–300 millioner. Elecnor hadde planlagt å leie et areal i Oslo og kjøre hundrevis av trailere med utstyr og deler fra Oslo til Bodø gjennom hele prosjektet. Med databasen vår klarte vi å finne et areal som ikke er tilgjengelig i markedet og formidlet en leieavtale som gjør at de havner 10 minutter fra prosjektet, sier han fornøyd og påpeker at dette også har betydelige besparelser for miljøet.
Herman Ekness Bergh, eiendomsforvalter i Bonum Utvikling, forteller at de var tidlig i dialog med Speiz, og syntes idéen de presenterte var spennende og passende for noen av eiendommene i deres portefølje.
– Speiz hadde behov for eiendommer hvor de kunne teste systemet, og vi hadde et par utviklingseiendommer med ledighet. Vi registrerte eiendommene i et skjema vi fikk fra Speiz og kort tid senere kom de med interessenter til oss som vi endte med å signere. Prosessene har vært raske, i tillegg til at Speiz er enkle å forholde seg til. Dette gjør at det er aktuelt for oss å bruke Speiz videre, fremhever han.
Derfor trenger de penger
– Den siste måneden har vi doblet omsetning på plattformen og vi har doblet antall kvadratmeter registrert på plattformen. Vi ligger an til å gjøre det samme også denne måneden, sier Magnussen og påpeker at tiden er inne for å hente inn penger.
– Leieavtalene som er inngått de siste to månedene peker tydelig på at vi har funnet et såkalt «product market fit». Vi skal derfor gjøre en emisjon for å hente penger til produktutvikling, øke teamet og forretningsutviklingen. Speiz skal hente kapital både fra eiendomsselskaper (for å få med know-how og markedsforståelse til produktutvikling), internasjonale samarbeidspartnere (for å få tilgang til areal utenfor Norge som gjør det enklere for selskapet og vokse) og venture kapital (for å hente inn finansielle muskler til senere kapitalinnhenting), sier han, og avslutter: – Lager- og logistikksegmentet står ovenfor en stor omveltning på grunn netthandel, korona og last-mile logistikk. Derfor er vi i en veldig spennende posisjon.