Simon Lund (eiendomssjef i Fredriksborg Eiendom), Morten Olav Fredriksen (adm. direktør i Fredriksborg Eiendom), Bjørn Tore Furset (eier av Fursetgruppen), Gjøran Sæther (adm. direktør i Fursetgruppen).
DESTINASJON: Simon Lund og Morten Olav Fredriksen i Fredriksborg Eiendom, skal sammen med Bjørn Tore Furset og Gjøran Sæther i Fursetgruppen utvikle et hotell i Fredrikstad.

Fursetgruppen inn i driften av hotellet til Fredriksborg 

Skal skape en destinasjon i Gamlebyen i Fredrikstad. 

Publisert Sist oppdatert

I over 200 år var kasernebygningen i Gamlebyen i Fredrikstad hjemmet til norske infanterister. Nå utvikler Fredriksborg Eiendom den historiske bygningen til et nytt hotell, og har valgt  Fursetgruppen for å drifte det.

Ambisjonen er å åpne i 2027 ifølge en pressemelding. 

– Med over to millioner besøkende hvert år er Gamlebyen i toppen av turistdestinasjoner i Norge, og kasernebygningen er selve krona på festningsverket. I 200 år var dette et sted hvor infanteristene fikk mat, drikke og hvile. Nå er det Fredrikstad-folk og besøkende sin tur. Målet er å gjøre Hotel Kasernen til en destinasjon i seg selv, sier administrerende direktør Morten Olav Fredriksen i Fredriksborg Eiendom.

Selskapet er en av Østfolds ledende eiendomsaktører med en heleid eiendomsportefølje på om lag 120.000 kvadratmeter, og forvalter i tillegg ytterligere 30.000 kvadratmeter gjennom ulike deleierskap. I 2023 kjøpte de kaserna på nær 6.000 kvadratmeter fra Fredrikstad kommune, etter å ha vunnet konseptkonkurransen for videre utvikling av eiendommen.

Legger lista høyt

Nå har selskapet inngått en avtale med Fursetgruppen for å gå sammen om drift av hotellet, restaurantene og serveringsstedene i prosjektet.

– Planen er å skape et høykvalitetshotell og restauranthus på internasjonalt nivå. Mat og drikke er utgangspunktet for prosjektet og skal bli kjernen i gjestenes opplevelse. Derfor har vi valgt mat- og restaurantekspertene i Fursetgruppen til å drifte hotellet og serveringsstedene sammen med oss, påpeker Fredriksen.

Det har vært viktig for dem å finne en partner som er villig til å legge sjelen sin i prosjektet.

– En som forstår vår visjon og ønsker å være med å foredle det unike og spesielle ved kaserna og Gamlebyen, poengterer han.

Hotell for første gang

Fursetgruppen har over 20 års erfaring fra restaurantdrift og servering, og driver nær 30 restauranter og serveringssteder i Stor-Oslo, sammen med over 600 ansatte. Porteføljen inkluderer steder som Festningen Restaurant, Grand Café, Tjuvholmen Sjømagasin og Ekebergrestauranten. 

Hotel Kasernen blir imidlertid selskapets første hotell.

– Vi har god kunnskap om mat, service og det å etablere og drive steder av høy, internasjonal kvalitet. Hotell er et naturlig neste steg for oss, og vi gleder oss til å være med å gjøre Hotel Kasernen til en destinasjon, sier administrerende direktør Gjøran Sæther.

I tillegg til å være eier av kasernebygningen er Fredriksborg Eiendom medeier i driftsselskapet, hvor Fursetgruppen er majoritetseier.

Powered by Labrador CMS