15 MILL. i LEIE: Eiendommen genererte i fjor leieinntekter på ca. 15 millioner kroner.

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

– Det føles på sett og vis litt vemodige å selge, sier Ingse Galtung Døsvig i Bara Eiendom.

Publisert

– Telegrafen er ett av byens desidert flotteste bygg, og vi håper den nye eieren vil ta godt vare på det. Det føles på sett og vis litt vemodige å selge, men vi har endret vårt fokus mot områdeutvikling, og finner stor inspirasjon i utviklingen av Kronstadparken, sier administrerende direktør Ingse Galtung Døsvig i Bara Eiendom AS.

Salget er en strategisk avgjørelse, og i tråd med selskapets plan om å selge seg ut av sentrum til fordel for en satsning på større og helhetlige eiendomskonsept.

– Den strategien har så langt vært en suksess, og det er en sann glede å få være med å utvikle en ny del av byen, sier Galtung Døsvig.

Ingse Galtung Døsvig, Bara Eiendom.

Kjøper er Meidell AS, som eies av Gerhard Meidell Alsaker. Han står bak oppdrettskonsernet Alsaker Fjordbruk AS. I august i fjor ble det kjent at Meidell Alsaker – gjennom Meidell AS – hadde kjøpt Hotel Admiral i Bergen sentrum. Den ca. 10.000 kvm store hotelleiendommen er leid ut til Clarion Hotel Admiral AS, som er en del av Strawberry-gruppen. Hotel Admiral ligger ved sjøfronten i C. Sundts gate i Bergen sentrum og består av 210 rom, bar, restaurant og konferansefasiliteter.

I forbindelse med dette kjøpet uttalte Torbjørn Bøthun, investeringsdirektør i Meidell AS, at de over tid hadde vært på utkikk etter en prestisjeeiendom i Bergen Sentrum, og Hotel Admiral vurderte de som en unik mulighet. Nå er han glad for å kunngjøre kjøpet av den ikoniske Telegrafen-bygningen.

– Dette praktbygget har vært godt ivaretatt av Bara Eiendom, og passer godt inn i vår strategi om å eie sentrale og attraktive næringseiendommer, sier Bøthun.

Partene ønsker ikke å gå ut med prisen, men regnskapet til Starvhusgaten 4 AS viser at eiendommen i fjor genererte leieinntekter på ca. 15 millioner kroner.

Selgers juridiske rådgiver er CMS Kluge, og kjøpers juridiske rådgiver er Simonsen Vogt Wiig. WPS Næringsmegling har vært megler i transaksjonen.

Telegrafen har adresse Starvhusgaten 4, og ligger sentralt til med hovedfasaden mot Byparken ved Bybanens endestopp i sentrum. Bygget ble tegnet av Finn Berner og Anton Kielland etter Bergensbrannen i 1916, og stod ferdig bygget i 1927. Bygget inneholdt opprinnelig Rikstelegraf og telefon. Dette nyklassisistiske praktverket ga arkitektene Houens fonds diplom i 1929. Telegrafbygningen er i dag fredet av Riksantikvaren.

Telegrafen huser ett av byens mest unike kjøpesentre. De tre øverste etasjene inneholder kontorer, der blant andre Søderberg Partners Wealth Managment og Simonsen Vogt Wiig er leietakere.

Powered by Labrador CMS