LOVER Å TA MER ANSVAR: James Stove Lorentzen (H), som kan bli ny byutviklingsbyråd i Oslo, lover å få ned saksbehandlingstiden i hovedstaden.

- Å tro at dere klarer å løse det på en byrådsperiode, vel - sees om fire år

- Gå og klem et tre, var oppfordringen fra Aps Mansoor Hussain til dem som ikke synes Oslo kommune og eiendomsutviklerne i hovedstaden tar bærekraft på alvor i byggeprosjektene.

Publisert Sist oppdatert

I dag inviterte Hill+Knowlton og Haavind til en samtale om hva valget betyr for utviklingen av Oslo på lengre sikt, og temperaturen i debatten mellom Hussain og Høyres mulig påtroppende byutviklingsbyråd James Stove Lorentzen var til tider høy.

AVTROPPENDE: Byrådssekretær Mansoor Hussain (Ap) ved byrådslederens kontor.

Etter åtte år med Ap-ledet byråd, har Lorentzen og Høyre blant annet lovet å få ned saksbehandlingstiden i Plan- og bygningsetaten. Lorentzen mener mye av ansvaret ligger hos byråden og han lover at den neste byråden må ta mer ansvar. Han la ikke skjul på at han ønsket selv å være den byråden som skal rydde opp i PBE.

Liten tro på Høyre

Hussain og Ap har imidlertid liten tro på at det er veien å gå, og ser heller ikke for seg at det kommende byrådet klarer å få ned saksbehandlingstiden i løpet av én byrådsperiode.

- Det må store endringer til, og det er ikke noe en byråd skal sitte med. Etaten må få ansvar for å gjøre endringene selv, kanskje med hjelp av eksterne. Å tro at dere klarer å løse det på en byrådsperiode, vel - sees om fire år, sa Hussain, som i noen uker fremover fremdeles er byrådssekretær ved byrådslederens kontor.

Vil bli mer tilgjengelig

Lorentzen lovet på sin side også å bli mer tilgjengelig som byråd enn hva MDGs Hanna Markussen ifølge bransjen har vært.

FULLSATT SAL: F.v. Henrik Taubøll og Anders Bergsaker fra henholdsvis Haavind og Hill+Knowlton.

For en fullsatt sal innledet Matilda Vinje fra Schage Eiendom, og hun oppfordret politikerne til å ikke tenke så snevert at løsningene finnes utenfor rammene.

Powered by Labrador CMS