Knallhard konkurranse i øst

Det er et enormt tilbud av nye prosjekter i Oslo øst, og konkurransen om leietakerne er knallhard.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det var på dagens presentasjon av Malling & Cos markedsrapport for vinteren 2016/17 at det ble satt fokus på det store tilbudet av kontorlokaler i randsone øst i Oslo.

– Konkurransen om leietakere i randsonen øst er tøff, sa analytiker Ann Kristin Aure og viste til flere store prosjekter som nå er på jakt etter leietakere.

Blant annet vil NCC komme til markedet med et betydelig areal ved Valle Hovin. Det skal også markedsføres større arealer i Fyrstikkalleen 1 og Østensjøveien 16. Det er særlig planlagte nybygg som vil drive tilbudet av lokaler i dette området oppover. Ifølge Malling & Co er ledigheten i Økern/Løren/Risløkka nå bare 5 prosent. Men tar man hensyn til nybyggene som kommer litt lenger frem i tid, snakker man om 23 prosent. I Bryn-Helsfyr-området er det nå 11 prosent ledighet, men også der blir tallene vesentlig høyere når man tar med planlagte bygg (18 prosent). Totalt er det et tilbud på 200 000 kvadratmeter kontorareal i området Økern/Løren/Risløkka fra etter 12 måneder fremover. I Bryn-Helsfyr-området er tilbudet nesten 150 000 kvadratmeter fra etter 12 måneder.

I området Økern/Løren/Risløkka anslår Malling & Co det normale leienivået til å være mellom 1000 og 1500 kroner per kvadratmeter. I Bryn-Helsfyr-området er anslaget mellom 1550 og 1750 kroner per kvadratmeter. Til tross for det store tilbudet som kommer til markedet i disse områdene, ser Malling & Co flat leieprisutvikling i tiden fremover.

I randsone vest i Oslo har markedet vært gjennom et par tøffe år, med høy ledighet og kraftig leieprisfall. Nå ser det imidlertid ut til at markedet har bunnet ut.

– Det har vært et prisfall i vest, men det ser ut til at prisene flater ut. Det er en del leietakere som signerer avtaler i området, særlig i nærheten av jernbanestasjonen, sa analysesjef Haakon Ødegaard i Malling & Co på presentasjonen.

I Lysaker er kontorledigheten nå anslått til 11 prosent, mens anslaget for ledighet på Fornebu er 9 prosent. De to områdene har leiepriser for såkalt «normale kontraker» på henholdsvis 1700-1900 kroner per kvadratmeter og 1500-1700 kroner per kvadratmeter.

(Foto: Nyebilder.no)

Powered by Labrador CMS