BYUTVIKLING PÅ NYE PREMISSER: Mulighet eller trussel for utviklingen av Oslo? Svaret får du 20. oktober under Oslo arkitekturtriennale, der Kluge med Bosse Langaas i spissen er hovedsamarbeidspartner.

Kluge inngår partnerskap med Oslo arkitekturtriennale

Sammen skal de skape de en av verdens viktigste internasjonale møteplasser for arkitektur og byutviklingsfag.

Publisert Sist oppdatert

Over hele verden er teknologien i ferd med å viske ut skillelinjene mellom bolig og hotell, arbeidstaker og arbeidsgiver. Oslo vokser og preges av stor tilflytning og boligmangel. Samtidig tar boligbygging lang tid. Er raskere planprosesser og fremvoksende delingsøkonomi blant løsningene?

Torsdag 20. oktober holder Oslo arkitekturtriennale (OAT), i samarbeid med Kluge Advokatfirma, et seminar der representanter fra ulike nye og etablerte tjenester innen offentlig og privat sektor møtes til diskusjon. Bør Oslo omfavne delingsøkonomiens muligheter, eller – i likhet med byer som New York, Amsterdam og Berlin – vedta restriksjoner og begrense muligheten for private og midlertidige utleieløsninger?

Les også: – Knutepunktutvikling er krevende, men riktig

Nordens største arkitekturfestivalKluge er hovedsamarbeidspartner til Oslo arkitekturtriennale.

– Kluge har hatt OAT som kunde i flere år. Nå er vi glade for å kunne inngå partnerskap og bidra med innhold og kunnskap inn i et arrangement som vekker stor interesse internasjonalt, sier Bosse Langaas, head of strategy & operations i Kluge.

– Samarbeidet med Kluge bidrar til at vi kan belyse triennalens tema fra en ny side, og løfte frem en diskusjon vi er glade for å kunne involvere publikum i, sier Hanna Dencik Petersson, direktør for OAT.

Oslo arkitekturtriennale er Nordens største arkitekturfestival, og en av verdens viktigste internasjonale møteplasser for arkitektur og byutviklingsfag. Hvert tredje år byr festivalen på ti uker med utstillinger, seminarer, workshops og program i det offentlige rom. Hver utgave tar for seg et globalt tema med lokal relevans.

Les også: Fem kjemper om Ulven

Byutvikling i moderne tidOslo kommune ved byrådssekretær byutvikling Anders Røberg-Larsen (Ap), skal blant annet snakke om bolig, brakker og delingsøkonomi – byutvikling i moderne tid. Kjell Kvarekvål, direktør markedskommunikasjon i JM Norge AS, vil dele sine erfaringer med boligutfordringen i Oslo regionen, og dele hvordan prosessene kan gjøres raskere, og Netten Østberg, arkitekt og byplanlegger fra Asplan Viak og styremedlem i Bygg 21, ser på sammenhengen mellom boligutvikling og delingsøkonomi – hva påvirker takten i boligbyggingen og hvordan vil delingsøkonomi påvirke byutvikling og byliv?
 •

Hvordan påvirker delingsøkonomien hotellbransjen? Bør myndighetene innføre restriksjoner for å unngå en utvikling av sentrale boområder som i Barcelona og Lisboa? Dette vil André Schreiner, administrerende direktør i Clarion Hotel Royal Christiania svare på.

Les også: Her kommer boligveksten i Oslo

Les også: Dette er prioriteringsområdene til Plan- og bygningsetaten i Oslo

Andre spennende foredrag er: Hvorfor vokser markedet for kontorhotell og hva driver denne utviklingen, med Thomas Weeden, country manager i Regus. Even Heggernes, administrerende direktør i Nabobil, vil forklare hvordan ny teknologi muliggjør delingsøkonomi, og om det grunn til å være bekymret for utviklingen samt hvordan fremtiden blir.

Seminaret er en del av det utvidede programmet til Oslo arkitekturtriennale 2016.

Les også: Revisjon av kommuneplanen for Oslo

 

Powered by Labrador CMS