HAV jakter partner

HAV Eiendom jakter partner til sitt nye Diagonale-prosjekt i Bjørvika og selger seg ned med 50 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Diagonale (se illustrasjon) skal bestå av to bygg med sammenhengende kjellerarealer, ett kontorbygg og ett studentboligbygg. Byggene blir liggende ved siden av det planlagte Deichmanske bibliotek, rett bak Operahuset.

Diagonale-prosjektet består av et kontorbygg på 12 400 kvadratmeter i ni etasjer over bakken, studentboliger på 13 400 kvadratmeter, samt forretninger på 4500 kvadratmeter, hvorav snaue 4000 kvadratmeter over bakken. I tillegg er det planlagt etablert kjellerarealer på ca. 10 000 kvadratmeter over to plan.

40 000 m2Til sammen skal det bygges rundt 40 000 kvadratmeter, inklusive “mørke” arealer, slik at vi snakker om en utbygging til mange hundre millioner kroner. Byggestart er første kvartal 2014, med forventet ferdigstilling av bygget i løpet av 2016, muligens begynnelsen av 2017. Det er et svært omfattende kjellerarbeid som skal gjøres. Entreprenører er foreløpig ikke valgt.

Fremdriftsplanen forutsetter at det er inngått leieavtaler for kontorbygget, samt driftsavtale for studentboligprosjektet. Og nå er altså grunneieren og utvikleren HAV Eiendom på jakt etter en samarbeidspartner til prosjektet. Det formelle salgsobjektet er 50 prosent av aksjene i Palékaia AS, og Hadrian Eiendom har fått oppdraget med å skaffe en samarbeidspartner.

– Vi har engasjert megler, har prospekt ute, men har ikke satt noen eksakt frist for når vi skal ha inn en ny partner, forteller adm. direktør Eva Hagen i HAV Eiendom om fremdriften. Hun håper likevel å ha på plass partneren rundt påsketider. Ifølge prospektet legges det opp til en åpen og forutsigbar prosess for å finne en samarbeidspartner.

Utvikler– Tidligere var vi en tomteselger og regulator, nå er vi utviklerorientert. Diagonale er det første prosjektet vi gjør, og vi ønsker å gjøre dette sammen med noen. Vi ønsker en partner som har et langsiktig perspektiv til byggeprosjektet er ferdig og som har utviklingskompetanse, men der vi vil være en aktiv part i partnerskapet, forsikrer Hagen.

Hun utelukker i utgangspunktet ingen kandidater, men det må være en finansiell sterk partner, som passer HAV Eiendom. Selv har HAV solid med egenkapital og er datterselskap av Oslo Havn KF. Eva Hagen vil foreløpig ikke spekulere i hvilke fremtidige verdier den nye partneren får ta del i og en salgssum for aksjene.

– Men hvis utleiearbeidet er klart før partnerskapet er inngått, vil det ha en større verdi for oss, sier hun.

Illustrasjon: Lund Hagem/Atelier Oslo.

Powered by Labrador CMS