Joys gir seg i Avantor

Avantor har begynt å se etter etterfølgeren til Christian Joys.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det ligger ingen dramatikk i avgangen til at Avantors mangeårige toppleder gir seg. Joys (født 1946) blir pensjonist neste år.

– Ja, jeg slutter om ett år, da er jeg 67 år, sier Joys til NEnyheter.

– Så du vil ikke fortsette utover det?– Jeg har alminnelig pensjonsalder jeg som alle andre, svarer Avantor-sjefen.– Vi har nettopp begynt prosessen med å finne en etterfølger, sier han.

Skulle Avantor velge en intern kandidat, er det nærmeste interne ledersjiktet økonomidirektør Mariann Njåstein, salgs- og markedsdirektør Owe Tunby, forvaltningsdirektør Roy Frivoll og prosjektdirektør Terje Løvold.

Christian Joys har vært sentral i oppbyggingen av kontorområdet Nydalen. Han har arbeidet i Avantor helt siden 1988, et selskap som i dag er heleid av Rasmussengruppen. Han har tidligere arbeidet som forsker ved Transportøkonomisk Institutt i åtte år og hatt forskjellige stillinger i Oslo kommune i ti år, blant annet som utbyggingsdirektør.

Joys har tidligere vært styreleder i Norsk Eiendom, i Norsk Forening for Bolig og Byplanlegging og i Skiforeningen. Christian Joys er utdannet sivilingeniør fra NTH, bygningslinjen.

 

Powered by Labrador CMS