Har fylt opp 90 prosent

Cisco Norge har lagt beslag på nesten hele Philip Pedersens vei 1.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I mars ble det klart at Cisco Systems Norway AS har leid 60 prosent av Philip Pedersens vei 1 (bildet) på Lysaker. Denne eiendommen er eid av eiendomsfondet Nordisk Areal Invest, som forvaltes av First Property Fund Management.

Nå bekrefter Ole-Jacob Leirskar i First Newsec Asset Management overfor NEnyheter at Cisco med virkning fra 1. juli 2011 leier ytterligere ca. 4000 kvadratmeter med kontorlokaler i eiendommen.

Det betyr at Cisco skal leie ca 90 prosent av Philip Pedersens vei 1, inklusive innendørs og utendørs parkering. Lokalene overtas såkalt “as is”. Leirskar forteller at Cisco dermed leier totalt ca 12 500 kvadratmeter med kontorlokaler av 14 200 kvadratmeter med tilgjengelige arealer. Hele eiendommen er på drøyt 23 000 kvadratmeter, inklusive parkeringsarealer.

Det er ikke kjent hvilke nivåer leiekontraktene er inngått til, men topp lokaler på Lysaker kan leies ut for opp mot 2000 kroner kvadratmeteren, gjennomsnittslokalet for 1500-1600 kroner. Trolig snakker vi om prisnivåer rundt 1700 kroner, kanskje noe høyere.

Software Innovation betalte i sin tid rundt 1750 kroner kvadratmeteren i Philip Pedersens vei 1. De flyttet ut til Fornebu i fjor.

Cisco flytter på sin side ut av lokalene på Drammensveien 145 på Skøyen, et bygg som er eid av Sektor Eiendomsutvikling.

Ole-Jacob Leirskar forteller videre at Statens Bygningstekniske Etat (SBE) fra og med høsten 2011 skal leie ca 2000 kvadratmeter med kontorlokaler Mariboes gate 13, en parallellgate til Torggata. Etaten skal leie deler av første og andre etasje og har inngått en 10-årig leiekontrakt med forvalteren. SBE har i dag lokaler i Møllergata 16.

– Eiendommen er universelt utformet og passer av den grunn meget godt til SBEs virksomhet. Lokalene skal pusses opp, sier Ole-Jacob Leirskar til NEnyheter.

Med SBE på plass er denne eiendommen fullt utleid, en eiendom som fondet kjøpte i andre kvartal 2007 og er totalt på drøyt 17 000 kvadratmeter.

Andre leietakere i bygget er AMEX, Kriminalomsorgen – region øst, Fellesorganisasjonen, Likestillings- og diskrimineringsombudet, SOS Barnebyer, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og Politidirektoratet.

Som en kuriositet: Kantinen driftes av Terje Ness & Rune Pal, som blant annet står bak restauranter som Oro, Haga og Brasserie Blanche. De to åpner 21. september det tredelte restaurantkonseptet “Onda by Pal & Ness” på Tingvalla-utstikkeren på Aker Brygge, en utstikker som er eid av Norwegian Property.

Powered by Labrador CMS