Rom fikk NSB til nybygg
NSB samler sine Oslo-virksomheter og flytter til Rom Eiendoms nybygg i Schweigaardsgate.
Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.
Dermed har Rom Eiendom klart å sikre seg hovedkontor for både Gjensidige og NSB til sitt planlagte tvillingbygg i Schweigaardsgate 21-23. – Vi skal bygge to tilnærmet like kontorbygg i kvartalet. Gjensidige skal få 620 arbeidsplasser i det ene bygget på 16 200 kvadratmeter i Schweigaardsgate 21, mens NSB skal flytte et tilsvarende antall ansatte inn i det andre bygget på 15 000 kvadratmeter i Schweigaardsgate 23, sier Rom Eiendom-sjef Pål Berger til NEnyheter.
De to byggene bygges sammen med et felles kjelleranlegg og vil stå ved siden av Skattekvartalet, som Rom Eiendom utviklet og senere solgte til KLP Eiendom. NSB skal samle sine Oslo-virksomheter i bygget (konsernledelsen, Nettbuss, Cargonet, Rom Eiendom, persontogvirksomheten, støttefunksjoner og dataselskapet Arrive), og flytter fra syv forskjellige leieforhold i Oslo.
– Byggestart for begge byggene er i april i år. NSBs lokaler vil stå ferdig i juni 2013, mens Gjensidige-bygget er klart i oktober 2013, sier Berger.
Gjensidige har tegnet en leiekontrakt på ti år med en leiepris på 2300 kroner pr. kvadratmeter. Berger vil ikke si eksakt hva NSB skal betale i husleie.
– Men den vil trolig ligge høyere enn hva Gjensidige betaler. Vi er fortsatt i forhandlinger om leieprisen, sier Berger.
Det har vært en voldsom utvikling i området rundt Oslo S de siste årene, og ROM Eiendom har vært en av de ledende aktørene. Selskapet er med sitt eierskap i Oslo S Utvikling med på utbyggingen av Barcode i Bjørvika. Rom Eiendom har også utviklet og solgt Schweigaardsgate 17/19 (Skattekvartalet), i tillegg til at selskapet har store utbyggingsplaner på Oslo S.
Pål Berger mener den viktigste grunnen til at leietakerne strømmer til området er at det er Norges beste og største kollektivknutepunkt.
– Det er her det store byutviklingsgrepet skjer rundt Oslo S. Vi får en transformasjon av området, en ny og spennende bydel. Hovedtriggeren for de som flytter hit er beliggenheten og kollektivknutepunktet. Gjensidige, DnB NOR og andre leietakere sier at de vil ha sine ansatte over på kollektivtransporten, sier Berger.
Han har stor tro på å utvikle eiendommer i nærheten av togstasjonene, og forteller at NSB-eide Rom Eiendom har utbyggingsplaner rundt kollektivknutepunkt i flere norske byer.
– Vi jobber med tilsvarende prosjekter i 14 byer med mindre kollektivknutepunkt, sier Berger, som mener utviklingen med stadig flere bedrifter som vil være i nærheten av kollektivtransport gjør det svært hyggelig å drive eiendomsutvikling ved jernbanestasjonene.
Ill.: Lund & Slaatto Arkitekter